Somalili öğrenciler Manavgat'a hayran kaldı

Eğitimlerini Türkiye'de sürdüren Somalili 11 öğrenci, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Özel Manavgat Koleji'ni ziyaret etti. İlçenin...

Eğitimlerini Türkiye'de sürdüren Somalili 11 öğrenci, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Özel Manavgat Koleji'ni ziyaret etti. İlçenin tarihi ve turistik yerleri ile doğal güzelliklerini yerinde gören öğrenciler Manavgat'a hayran kaldıklarını söyledi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin Türkiye'de okuması için getirdiği 500 Somalili öğrenci, değişik illerde eğitim görüyor. Manisa'nın Soma ilçesindeki Birlik Koleji'nde eğitim gören 11 Somalili Manavgat'a gelerek Özel Manavgat Koleji'nin misafiri oldu. Öğrenciler, okul hakkında Müdür Ahmet Kartal'dan bilgi aldı. Manavgat'ta bir gün kalan öğrenciler, turizm şehrinin sembolü olan Manavgat Şelalesi ile Side Antik Kent'i gezdi.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Ahmet Kartal, Somalili öğrencilerin okullarını ziyaretinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Somalili öğrencilerin sınıf öğretmeni Ramazan Gürkan, Manavgat Koleji'nin misafirperverliğinden hoşnut kaldıklarını ifade etti. Yarıyıl tatili çerçevesinde Somalili misafir öğrencilerini Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini görmeleri için geziye çıkardıklarını belirten Gürkan, Somalili öğrencilerin Türkiye'den okumaktan memnun çok memnun olduklarını kaydetti.

Soma Birlik Koleji'nde okuyan Somalili Muhammed Salih ise Türkiye'de okumaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Salih, Türkiye'de okuyarak ülkesinde doktor olarak hizmet etmek istediğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz