Somalili Öğrenciler Spor Salonuyla Tanıştı

İstanbul'da Suffa Vakfı tarafından, eğitim için Somali’den getirilip üniversiteye hazırlanan öğrenciler, hayatlarında ilk defa modern...

İstanbul'da Suffa Vakfı tarafından, eğitim için Somali’den getirilip üniversiteye hazırlanan öğrenciler, hayatlarında ilk defa modern spor aletleriyle spor yapmanın keyfini yaşadı. Koşu bandı üzerinde keyifli dakikalar geçiren Afrikalı çocukların mutlulukları, yüzlerine yansıdı.

1990 yılında eğitime destek vermek amacıyla kurulan Suffa Vakfı, yurt içindeki öğrencilere burs, yurt, akademik araştırma ve dini öğreti hizmetleri veriyordu. Bu sene hizmet alanını genişleten vakıf, Afrika kıtasında imkansızlıktan eğitim ve öğretim alamayan çocuklara ulaştı. Proje kapsamında ilk olarak Somali’de yaşayan 100 öğrenci, üniversite sınavlarına hazırlanmak için Türkiye’ye getirildi. Öğrencilerin idealist, çalışkan ve eğitim için parası olmayanlar arasından seçildiğini belirten vakıf sorumlusu Veli Alan, “Somali, Afrika'daki çocukların eğitim projesi için ilk durak. Önümüzdeki yıllarda Afrika'nın çeşitli ülkelerinden daha fazla çocuk getirip eğitimlerine katkı sağlayacağız. Türkiye’ye ilk defa gelen öğrencilerimizi spor salonuna getirerek mutlu olmalarını sağlamaya çalıştık” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Spor salonundan her cuma ücretsiz yararlanılabileceği kaydedilirken, Somalili çocuklar Türkiye'yi çok sevdiklerini, Türkçe'yi öğrenmeye çalıştıklarını ve spor yapmanın çok keyifli olduğunu söyledi. Gelecek yıl üniversite sınavlarına girmek için hazırlanan Afrikalı çocuklar, ilk hedeflerini de Boğaziçi ve İstanbul Teknik Üniversitesi olarak belirledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: