Somalili öğrenciler Türkçe konuşmaya başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın organizasyonu ile Türkiye’ye...

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın organizasyonu ile Türkiye’ye eğitim görmeye gelen Somalili öğrenciler, 12 günde Türkçe konuşmaya başladı.
Türkiye’nin çeşitli illerinde Türkçe eğitimi alan Somalili öğrencilerin 139’u, Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Şabanözü Köyü'ndeki Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu'nda öğrenim görüyor. Öğrenciler, kısa zamanda eğitim gördükleri okula ve arkadaşlarına alıştı.
Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ile Belediye Başkanı Yakup Çelik, öğrencileri ziyaret ederek onlarla tanıştı. Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı’da 139 Somalili öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
Öğrencilerin, 12 gündür Polatlı’da misafir edildiğini anlatan Bilgin, “Milli Eğitim Bakanlığımızın yapmış olduğu program doğrultusunda, kız öğrencilerimizin ikametlerini sağlıyoruz, aynı zamanda eğitim öğretimlerini burada yürütüyoruz. 6 ay boyunca burada kalan öğrencilerimiz öncelikle Türkçe öğrenecekler. Bunun yanında Türk kültürünü, geleneğini, göreneğini burada mutlaka öğrenecekler. Bunun yanında, sosyal kültürel aktivitelerle burada bulunan misafirlerimizin Türkiye’ye alışmasını ve Türkiye ile Somali arasında kardeşlik köprüsünü oluşturmak üzere birer nefer olarak yetiştirilmelerini sağlayacağız. 12 günlük süre içerisinde buraya gelen öğrencelerimizin tamamının ilçemize adapte olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.
Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ise yıllardır soyut bir biçimde halkların kardeşliğinin dile getirildiğini, bunun projeye dönüşmüş vaziyette, güler yüzlü bir biçimde nasıl gerçekleştiğini ve somutlaştığının Polatlı’da görülebileceğini ifade etti.
Öte yandan, Şabanözü Köyü Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenciler ise Somalili öğrencilerin gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Somali öğrencilere Türkçe öğrettiklerini, onlardan da İngilizce öğrendiklerini belirttiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz