Somalili Öğrenciler Ufuk Lisesi'nde Ders Başı Yaptı

Somali'den gelen öğrenciler, eğitim öğretim haftasında Antalya'nın Alanya ilçesinde özel bir lisede ders başı yaptı.Alanya'da...

Somali'den gelen öğrenciler, eğitim öğretim haftasında Antalya'nın Alanya ilçesinde özel bir lisede ders başı yaptı.

Alanya'da faaliyet gösteren Ufuk Lisesi farklı bir heyecanla 2012-2013 eğitim öğretim yılına başladı. Somali'den gelen 5 öğrenci yeni öğretim yılında Ufuk Lisesi'nde derse başladı. Somali'den gelen Mahad Mohamed Hilowle, Yusuf Abukar Mohamed, Mohamed Sudı Huseeın, Abdırahman Mohamud Barre, Abdulazız Hashır Dırıe adlı öğrenciler Ufuk Lisesi'nde sıcak bir ilgiyle karşılaştı. Öğrenciler, bu ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Yeni eğitim yılının öğrencilere ve Alanya 'ya hayırlı olmasını dileyen okul müdürü Lütfü Tunç, Somalili öğrencilerin okullarına renk kattığını söyledi. Somaliler'in sempatik tavırlarıyla öğrenci ve öğretmenler tarafından çok sevildiğini, öğrencilerin Ufuk Lisesi'ne uluslar arası bir boyut kazandırdığını ifade eden Tunç, bundan dolayı memnun olduklarını söyledi. Tunç, Ufuk Lisesi'nin 2012-2013 LYS'de 30 tıp fakültesi ve 21 hukuk fakültesi ile Türkiye'nin seçkin üniversitelerine 129 öğrencinin yerleştiğinin altını çizdi. Tunç, bu başarılı atmosferin Somali öğrencilere de büyük katkısı olacağına inandığını dile getirdi.

Okul müdür yardımcısı İbrahim Yağız, öğrencilerle yakından ilgilendiklerini belirterek, onları diğer öğrencilerden ayırdetmeyeceklerini ifade etti. Somalili öğrencilerin okula renk kattığını işaret eden Yağız, sezon sonunda bu çocukların Türkçe'yi de ana dilleri gibi konuşacaklarını söyledi.

Abdırahman Mohamud Barre, geçen yıl da Türkiye'de başka bir özel okulda eğitim alarak Türkçe konuşmayı öğrendiklerini ifade etti. 5 arkadaş bu yıl Alanya'da eğitim alacaklarını belirten Barre, Türkiye'den ailesine basın aracılığıyla selam gönderdi.

Reklam
Reklam

Abdulazız Hashır Dırıe da, gelecek yıl bu liseyi bitirecğini belirtti. Türkiye'deki üniversitelerden birine yerleşeceğini ifade eden Dırıe, geçen yıl Türkçe'yi öğrendiğini kaydetti. Şu an 10. sınıfı okuduğunu belirten Dırıe, bu liseyi bitirip ünivesirte okuyup doktor olmak istediğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: