Somalili Öğrencilerden Tekden Hastanesi’ne Ziyaret

Ahmet Baldöktü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Türk ve Somalili öğrenciler Tekden Hastanesi ve Tekden Hastanesi...

Ahmet Baldöktü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Türk ve Somalili öğrenciler Tekden Hastanesi ve Tekden Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Tekden’i ziyaret etti. Dr. Tekden, “Somali halkı bizim din kardeşlerimizdir” dedi.

Ahmet Baldöktü Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde Hemşirelik bölümünü okuyan Somalili kız öğrenciler, Tekden hastanesinde ilk kez beyaz önlük giydi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Elmalı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ayhan Bekar, Ahmet Baldöktü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Kamil Öz, Müdür Yardımcısı Kemal Bıyık, Müdür Yardımcısı Özay Tosun, 22 Somalili Kız öğrenci ve 6 Türk kız öğrenci katıldı.

Reklam
Reklam

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Elmalı, “Tekden hastanesine Türk ve Somalili öğrencilerimize kapılarını açıp akşam yemeğinde bir araya gelmemize vesile oldukları için teşekkür ediyoruz. Evet, Somalili öğrencilerimiz mezun olduktan sonra Hemşire olacaklar. Kendi ülkelerine gidip orada hemşirelik yaparak kendi insanlarına hizmet verecekler. Türk ve Somalili öğrencilere bu yemek gerçekten moral verdi. Emeği geçen herkese okul yönetimi olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

Tekden Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Tekden Türk ve Somalili lise öğrencilerini hastanede ağırlamaktan memnun olduklarını belirtti. Tekden, “Somalili ve Türk öğrenciler bizim davetimize icabet ettikleri için biz çok mutlu olduk. Başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere hepiniz şeref verdiniz. Gerek Türk öğrenciler olsun gerek Somalili öğrencilerin hepsi bizi sevindirdi. Somalili kız öğrenciler şunu iyi bilsin ki Türk öğrenciler bizlerin nasıl evlatları ise kendileride aynı şekilde bizlerin evlatlarıdırlar. Bir dönem Osmanlı Bayrağı altında Somalili din Kardeşlerimizle birlikte bulunmuşuz. Daha sonra Türkiye Somali kardeş şehir olduk. Şimdi ise gönüllerimiz bir. Türkiye’mizin Başbakanı bu düşünceler ile sizlerle olan ilgiyi arttırmıştır. İnanıyorum ki bu tür beraberlikler, daha fazla olacaktır. Gönlerimiz bunu arz ediyor. Biz sizlere sizlerde bizlere hizmet vermekten inanıyorum ki mutlu olacağız. Evet, Somali halkı bizim din kardeşlerimizdir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kemal Tekden, Ahmet Baldöktü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Kamil Öz’ün kendisine Somalili öğrenciler ile Türk öğrencilerin hastane ile bir tanışması gerektiğini söylemesinin ardından bir araya geldiklerini ifade etti. Tekden, “ Böyle bir çağrıya çok sevindim. Gerçekten ilerde sağlık sektöründe yer alacak bu öğrencilerin hastane ile taşışmalarından biz çok zevk alırız. Allah rızası için bu hizmeti yapmaktan çok mutlu oluyoruz. İnşallah sizin bu eğitim hevesinizin karşılığını Allah nasip ederde ecrini verir. Somali’den bir hanımefendiyi hastanemizde geçen ay kalp ameliyatı yaptık. Bu hastamız hemşireler ile sarmaş dolaş ayrıldı hastamız. Buradan ayrılırken dahi güçlük yaşadılar. Ahmet Baldöktü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin tamamına hastane kapımız 24 saat sizlere açıktır. İzinli günlerinizde gelin hemşirelik nasıl yapılıyor uygulayarak görün. Burada her zaman hemşirelik hizmetini asistan hemşire olarak verebilirsiniz. Hemşire ablalarınızdan mutlaka bir şeyler öğrenebilirsiniz” açıklamalarında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: