Somalili öğrencilere Şanlıurfa sahip çıktı

Şanlıurfa Özel Tevhide Hatun Anadolu Kız Lisesi, Somali'den gelen 10 öğrenciye sahip çıktı. Öğrencileri 4...

Şanlıurfa Özel Tevhide Hatun Anadolu Kız Lisesi, Somali'den gelen 10 öğrenciye sahip çıktı. Öğrencileri 4 yıl eğitecek okul, hiçbir ücret almayacak. Öğrencilere bir de manevi aile bulunacak.

Çağlayan Okulları Genel Müdürü Taner Hafızoğlu, okul yönetimi ve 10 Somalili öğrenci Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti. Somalili öğrencilerin Şanlıurfa'da 4 yıl boyunca eğitim alacağını öğrenen Vali Güvenç, bunun mutluluk verdiğini söyledi. Yapılan faaliyetlerin insanlık adına önemli bir çalışma olduğuna vurgu yapan Güvenç, üzerine düşen sorumlukları yerine getireceklerini kaydetti. Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile öğrencileri aldığını belirten Çağlayan Okulları Genel Müdürü Taner Hafızoğlu, Somali'deki açlık, sefalet ve eğitimsizliğe karşı direnen öğrencilere kapılarını açtıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Üç gündür kentte süren Halil İbrahim Buluşmaları'nda yardımlaşma vurgusunun yapıldığını hatırlatan Taner Hafızoğlu, 10 Somalili öğrenciyi okutma projesinin Halil İbrahim peygamberin şehri Şanlıurfa'da asırlardır süren yardımlaşma ve misafirlik kültürünün bir gereği olduğunu dile getirdi.
Hafızoğlu, "Amacımız onların her türlü ihtiyaçlarını 4 yıllık zaman zarfında karşılamak ve bunları güzel bir şekilde yetiştirip Türkiye'de veya dünyanın herhangi bir köşesinde üniversite imtihanına girip bir meslek sahibi olmasını sağlamak. Müteakiben de ülkesine hizmet etmesini sağlamak." dedi.

Öğrencilerin manevi aile sayesinde yabancılık çekmeyeceklerine işaret eden Hafızoğlu, "Her bir öğrenciyi okul velilerimizden biri sahiplenecek. Öğrencilerin manevi aileleri olacak. Öğrencilerin dertleri ile okulun yanı sıra manevi velileri de ilgilenecek. Bu şekilde öğrencilerin yalnızlık çekmesi de engellenecek. Uzun vadeli bir eğitim süreci olduğu için bunun önemli olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİLER
Açlık ve sefaletle mücadele eden Somali’ye Türkiye’nin desteği devam ediyor. Kimse Yok Mu Derneği'nin organizasyonu ile Somali’den Türkiye’ye getirilen 10 öğrenci, Şanlıurfa'daki sağlık kuruluşlarını gezdi. Özel OSM Ortadoğu Hastanesi'ni de gezen öğrenciler, hastanede sağlık taramasından geçirildi.
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Şahin Arısoy tarafından muayeneleri yapılan öğrencilerin sıra bekleyen diğer hastalarla Arapça konuşması dikkat çekti. Somali hükümeti tarafından yapılan sınavla seçilen başarılı öğrencilerin Türkiye’de eğitim aldıktan sonra ülkelerinin geleceğinde önemli görevler üstlenmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz