Somalili Sığınmacılar Eylem Yaptı

Aksaray’da bir grup Somalili sığınmacı, yaşadıkları sorunları dile getirmek için eylem yaptı.Hükümet Meydanı’nda toplanan Somalili...

Aksaray’da bir grup Somalili sığınmacı, yaşadıkları sorunları dile getirmek için eylem yaptı.

Hükümet Meydanı’nda toplanan Somalili sığınmacılar, yaptıkları eylemle iş, eğitim ve sağlık sorunlarını dile getirip, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nin Aksaray'da da açılmasını istedi. Grup adına bir açıklama yapan Abdülreşit Arele, uzun zamandan beri Aksaray’da ikamet ettiklerini, ancak buna rağmen Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği’nin (BMYK) kendilerini üçüncü ülkeye yerleştirmediğini, işlemlerinin yapılmadığını ve bu nedenle ciddi zorluklar yaşadıklarını söyledi. Sığınmacıların yaşadığı pek çok yerde Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği açıldığını ama Aksaray'da bu derneğin bulunmadığını belirten Arele, “Bu ofis açıldığında en azından sıkıntılarımızı iletebileceğimiz bir makama kavuşmuş olacağız. Ofise ilettiğimiz sorunlarımızda BMYK’ya gönderilecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Aksaray’da olmaktan ve Aksaraylılardan çok memnun olduklarını, Türk insanını çok sevdiklerini söyleyen Arele, “Allah sizlerden razı olsun. Biz sizleri çok seviyoruz ve sorunlarımıza çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

Arele’nin kızı Fatma da, İmam Hatip Lisesi’nde okuduğunu belirterek, gündelik hayat içinde karşılaştıkları sorunlardan bahsetti. Babasının kalp krizi geçirdiğini ve tedavi anlamında çok büyük problemler yaşadıklarını söyleyen Fatma Arele, pek çok Somalili’nin benzer sağlık sorunları olduğunu kaydetti.

Aksaray’da 261 Somalili sığınmacı bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: