Somalili Ve Afganlar İnsuyu Mağarası'nı Gezdi

Türkiye'ye yerleşen Somalililer ve Afganlar, kültür turları kapsamında öğretmenleriyle birlikte İnsuyu Mağarası'nı gezdi. Burdur...

Türkiye'ye yerleşen Somalililer ve Afganlar, kültür turları kapsamında öğretmenleriyle birlikte İnsuyu Mağarası'nı gezdi.

Burdur Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen gezide 25 Somalili ve 10 Afgan, Burdur Belediyesi'ne ait otobüsle İnsuyu Mağarası'na gitti. Bir buçuk kilometrelik mağarayı gezen mülteciler, hatıra fotoğrafı çektirdi. Birçoğu ilk defa gelen mülteciler, mağarayı dikkatle inceledi. Türk kültürünü öğretmek için gezi düzenlediklerini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Türkçe öğretmeni Feriha Saydam, öğrencileriyle birlikte İnsuyu Mağarası'nı gezdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Türk kültürünü ve tarihini yabancılara tanıttıkları için mutlu olduğunu anlatan Feriha Saydam, “Yabancılardan olumlu izlenimler aldıkça memnun oluyoruz. Mağarayı gezen yabancıların çok olumlu tepkiler verdi ve mağaranın güzellikleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.” dedi.

Mağarayı çok beğendiğini anlatan Somalili Reşa Reşid, “İçinde büyük su birikintileri bulunuyor. İlk defa bir mağaranın içinde gezdim. Çok güzel, büyük ve uzundu.'' şeklinde konuştu.

Geziden çok memnun kaldığını aktaran Afgan uyruklu Hatira Hamnavada, düzenleyenlere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: