Somali'ye yardımlar hız kesmiyor

İş Dünyası Gelişim Derneği (İŞGED, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Somali'ye 4 TIR dolusu yardım...

İş Dünyası Gelişim Derneği (İŞGED, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Somali'ye 4 TIR dolusu yardım gönderdi. Dernek Başkanı Ekincioğlu, yardımların sadece Ramazan ile sınırlı kalmayacağını vurguladı.
Kuraklık ve açlıkla mücadele eden Somali'ye yapılan yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'den Somaliye gönderilen yardımlara bir yenisini İş Dünyası Gelişim Derneği (İŞGED) ekledi. İş adamları, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla şimdiye kadar 4 TIR dolusu gıda, giysi ve temizlik maddesini Somali'ye ulaştırdıklarını belirtti. Dernek Başkanı Çetin Ekincioğlu, Somali'de yaşanan dram karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek yapacakları yardımın sadece Ramazan ayı ile sınırlı olmayacağını söyledi. Ekincioğlu, "Biz iş adamları olarak Kimse Yok Mu derneği ile irtibata geçerek Somali'de acil olarak nelere ihtiyaç olduğunu sorduk. Gıda, temizlik ürünleri ve elbiselerden oluşan yardımlar buradan yola çıkacak. Mersin limanından gemilerle Somali'ye ulaştırılacak." dedi.
Dernek üyesi iş adamları, gıda ürünlerinin bulunduğunu kamyonun yüklenmesine ise bizzat yardım etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz