Soma'nın Düşman Işgalinden Kurtuluşunun 90. Yıldönümü

Soma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü törenle kutlandı.

Soma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü törenle kutlandı.

Soma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü nedeniyle Cengiz Topel Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı İbrahim Kılıç ve Belediye Başkanı Hasan Ergene ile diğer ilçe protokolü katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Reklam
Reklam

Soma Belediye Başkanı Ergene, törende yaptığı konuşmada, şehitler verilerek kurtarılan vatan toprakları üzerinde oyunlar oynanmaya devam edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Osmanlı İmparatorluğu'ndan sonra kurulan genç Türkiye Cumhuriyeti'nin parçalanması için haince oyunlar daha halen sergileniyor. Türk milleti buna izin vermeyecektir. Bunun için şehitler veriyoruz, bunun için gazilerimiz var. Bu vesileyle bizi kurtuluşa kavuşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün büyüklerimizi, komutanlarımızı, bütün şehitlerimizi bir kez daha burada rahmetle anıyorum. Allah bir daha ne Somamız'a ne de güzel yurdumuza düşman işgali göstermesin. Böyle kötü günler yaşatmasın."

Tören, Soma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisiyle sona erdi.

Öte yandan kurtuluş günü dolayısıyla Soma Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinlikle ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu, Soma Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı AR-GE birimi sorumlusu Sedat Bağırgan tarafından slayt gösterisi eşliğinde anlatıldı.

Reklam
Reklam

Program sonunda Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Sedat Bağırgan'a ilçenin sembolü olan "madenci" heykeli hediye ederek teşekkür etti.

Muhabir: Soner Övümlü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz