Soma'nın Maden Emekçileri Stres Attı

4 Aralık Dünya Madenciler Günü, Türkiye’nin Enerji havzası olarak gösterilen, 10 binin üzerinde maden işçisi...

4 Aralık Dünya Madenciler Günü, Türkiye’nin Enerji havzası olarak gösterilen, 10 binin üzerinde maden işçisi bulunan Soma ilçesinde coşku içersinde kutlandı. Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası, ortak bir organizasyon ile maden emekçilerini ve ailelerini ELİ Sosyal Tesislerinde ağırladı.

Geceye ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, İmbat A.Ş. Genel Müdürü Gökalp Büyükyıldız ve yönetimi, Soma Kömür İşletmeleri yöneticileri, TMMOB Maden Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ayhan Yücel, TMMOB Maden Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Efkan Kurt, Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yağcı, Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup, Nakliyeciler Kooperatifi'nin eski başkanı Yusuf Değirmenci ve maden işçileri katıldı.

Reklam
Reklam

Programın açılış konuşmasını yapan TMMOB Maden Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Kurt, çok yakında Manisa’da TMMOB Maden Mühendisleri Odası olarak şube açacaklarını ifade ederek, geceye katılan herkesin Dünya Madenciler Günü’nü kutladı.

TMMOB Maden Mühendisleri odası 2. Başkanı Yücel ise, “Maden TMMOB Maden Mühendisleri odası 50 yıllık geçmişinde olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde de üyelerinin haklarını korumaya devam ediyor ve edecektir” dedi.

Yüksel, TKİ Ege Linyitleri İşletmesi’nin özel kurumlarla çok iyi diyaloğu nedeniyle güzel işler yapıldığına dikkat çekerek, maden emekçilerinin gününü kutladı.

ELİ KENDİNİ AŞTI

ELİ Müessese Müdürü Duran da, geceye katılanlara ELİ’nin 2002 yılından bu yana üretimde kırdığı rekorları anlattı. Duran, şöyle dedi: “2003’ten 2012’nun sonuna kadar ELİ’nin çalışmalarını değerlendirdiğimizde; yeraltının payı yüzde 45'lerden bugün genel anlamda bugün tüvenan bazda yüzde 66 civarına, piyasa yönünden de yüzde 70 civarlarına çıkmıştır. Bu üretim hem Elİ mensuplarınca ve işçilerimizde, hem de bizimle birlikte çalışan kıymetli firmalarımızca kurumsallaşmış bir yapıya da dönerek hızla ilerlemekte. 2011 yılı piyasa yönünden ELİ’nin en fazla üretim yaptığı bir yıldı. Bu sene bu rekoru, 100-150 bin ton daha arttırarak 2011 yılı rekorunu da egale edeceğiz. Yani 3 milyon 508 bin tondan 3 milyon 700 bin tona doğru üretimi piyasa yönünden arttırmış olacağız. Santrale verilen kömür 6 milyon ton iken, bu sene 6.5 milyon tona doğru gidecek. Ciro yönünden de Türkiye’de ilk 60’ın içersindeyiz. Sanıyorum bu sene ciromuz, geçen sene 1 milyar 45 milyon TL iken, bu sene 1 milyar 250 milyon TL olacak. Bu rakamlar korkunç bir rakam. Kar olarak da TKİ payını ayırdıktan sonra 250 milyon TL gibi bir rakam oluyor. 2013'te bu rakam biraz daha yüksek olacak gibi görünüyor. ELİ çalışanları işçilerimiz ve bize çalışan firmalarımız bu gayreti göstermeseydi, bugün biz bu rakamları göremezdik.”

Reklam
Reklam

Duran, ELİ’nin çalışmalarını anlattıktan sonra ünlü şairlerin dizelerinden okuduğu şiirler ile salona katılanlardan büyük alkış aldı. Konuşmaların ardından sahne alan şarkıcıların hareketli müzikleri eşliğinde katılımcılar eğlenceli vakitler geçirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: