Somuncu Baba Ile Hulûsi Efendi, Yurt Içinde Ve Yurt Dışında Tanıtılacak

Osmanlı Devleti döneminde Anadolu’nun manevi mimarlığını yapan Somuncu Baba ile mutasavvıf Osman Hulûsi Efendi, yurtiçi...

Osmanlı Devleti döneminde Anadolu’nun manevi mimarlığını yapan Somuncu Baba ile mutasavvıf Osman Hulûsi Efendi, yurtiçi ve yurt dışında düzenlenen panellerle anılacak. Genel merkezi Malatya’nın Darende ilçesinde bulunan Hulûsi Efendi Vakfı, tarihi şahsiyetlerin yaşamlarını konu alan konferanslar düzenliyor. Vakıf tarafından Tokat, Amasya, Samsun, Bolu, Gerede ve Bosna Hersek’te düzenlenecek ‘Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Paneli’ ile insanların yaşamlarını örnek aldığı 2 Allah dostu, hayatları, eserleri ve çeşitli özellikleriyle kamuoyuna anlatılacak.

Reklam
Reklam

Hacı Bayram-ı Veli gibi Anadolu’nun önemli manevi dinamiklerinden birini yetiştiren, kabri Darende’de kendi adıyla anılan camide bulunan Somuncu Baba ile mutasavvıf ve divan şairlerinden Osman Hulûsi Efendi’nin örnek hayatlarının konu edileceği panellerde bilim adamları, tarihçiler ve akademisyenler bu önemli simaları tanıtacak. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Prof. Dr. Kadir Özköse ve Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin konuşmacı olarak katılacağı panellerde ‘Somuncu Baba Hazretleri’nin talebeleri ve Osmanlı coğrafyası üzerine etkileri’ ile ‘Hulûsi Efendi Hazretleri’nin hayatı ve sosyal hayat üzerindeki etkileri’ gibi konular tartışılacak.

Paneller 10 Mayıs Cuma Tokat, 11 Mayıs Cumartesi Amasya, 12 Mayıs Pazar Samsun, 25 Mayıs Cumartesi Bolu ve 26 Mayıs Pazar günü de Gerede ilçesinde 18 Mayıs Cumartesi günü de Saraybosna’da panel düzenlenecek. Panellerde Somuncu Baba’nın hatırasını yaşatmak amacıyla ‘Somuncu Baba Sebil Ekmeği’ vakıf yayınlarından hediye edilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: