Somuncu Baba Ve Hulusi Efendi Anıldı

‘Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu’ için dünyanın farklı ülkelerinden Malatya’nın Darende ilçesine gelen...

‘Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu’ için dünyanın farklı ülkelerinden Malatya’nın Darende ilçesine gelen bilim adamları ve çok sayıda vatandaş, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi’yi andı.

Hacı Bayram-ı Veli’nin hocası olan ve 14. yüzyılda yaşayan Somuncu Baba ile Osman Hulusi Ateş Efendi’yi anmak için Darende ilçesinde Hulusi Efendi Vakfı tarafından çeşitli etkinlikler organize edildi.

Etkinlikler kapsamın da, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi’nin kabirlerinin bulunduğu cami avlusunda toplanan vatandaşlar okunan dualara eşlik ettiler.

Reklam
Reklam

Mısır’lı Hafız Hüseyin Türkan’ın Kur’an-ı Kerim ziyafeti vatandaşların ilgisini çekerken, etkinliklere katılan vatandaşlarca 2012 hatmin duası yapıldı. Şehitler içinde dua edildi.

, İngiltere, Pakistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Özbekistan, Mısır gibi ülkelerden gelen bilim adamları da katıldığı etkinlikte Grup Dergah tarafından tasavvuf musikisi konseri sunuldu.

Gümüşhane Müftüsü Süleyman Aktaş, “Büyüklerin çağrısına uyanlar, hayatlarında huzur ve refah bulur. Somuncu Baba ve Hulusi Efendi de gerek yaşantıları, gerekse de topluma fayda sağlayan hizmetleriyle gönüllerde eşsiz bir yer edinmiştir” ifadelerini kaydetti.

Anma etkinliklerine Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Nijerya’nın Suriye Büyükelçisi Mohamed Yousef Babagindeo, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: