Son 10 Yılda Antalya'da Okulların Yüzde 60'ını Hayırseverler Yaptırdı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Şule-Muzaffer Büyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi törenle açıldı. 17 derslik okulun...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Şule-Muzaffer Büyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi törenle açıldı.

17 derslik okulun açılışını Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, Müftü Hasan Hayri Yaşar ve hayırsever Şule-Muzaffer Büyük çifti birlikte yaptı. Açılış öncesi Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Mehteran Takımı konser verdi.

Reklam
Reklam

Vali Yardımcısı Turan Eren, açılışta yaptığı konuşmada, Antalya'da yapılan okulların yüzde 60'ını hayırseverlerin yaptırdığını söyledi. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesinin eğitim öğretim ve yetişmiş insan gücüyle ölçüldüğünü ifade eden Eren, geleceğin dünyasını da yetişmiş nitelikli ve kalifiye insan gücünün belirleyeceğini kaydetti. Osmanlı'nın son dönemlerinde önemli ölçüde yetişmiş insan gücünü Çanakkale'de kaybettiğini belirten Eser, hayatını kaybeden 252 bin şehidin büyük çoğunluğunu o dönemin üniversitelerde okuyan yedek subayların oluşturduğunu söyledi. Eren, "Örneğin o dönem Kayseri Lisesi son sınıf öğrencilerinin hepsi Çanakkale'de şehit düştü. Ülkemizin geleceğini nitelikli insan gücü belirleyecektir. Antalya'da son 10 yıl içinde baktığımızda eğitim yatırımlarının yüzde 60'ını hayırsever vatandaşlarımız yaptırmıştır. Böylesi güzel bir okulu eğitim ve öğretime kazandırdığı için Şule-Muzaffer Büyük çiftini tebrik ediyorum." diye konuştu.

ÇOCUKLUK HAYALİ BİSİKLETE OKUL AÇILIŞINDA KAVUŞTU

Reklam
Reklam

Manavgat Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Emine Çatalbaş, okulu yaptıran Muzaffer Büyük'ün çocukluk hayalinin bisiklete binmek olduğu için açılışta bisiklet hediye etmeyi uygun gördüklerini söyledi. Muzaffer Büyük'e açılışta bisiklet hediyesini Vali Yardımcısı Turan Eren verdi. İşadamı Büyük, çocukluk hayalinin hep bir bisiklete binerek Kayseri'nin Develi ilçesi sokaklarında dolaşmak olduğunu söyledi. Büyük, çocukluk hayaline yıllar sonra kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz