Son 24 saatte neler yaşandı?

14 YAŞINDAKİ BAHAR ÖLDÜ, 3 KİŞİYİ KURTARDI

Ordu'da beyninde tümör nedeniyle hayatını kaybeden 15 yaşındaki Bahar Baş'ın organları 3 kişiye hayat verdi.

Ordu Devlet Hastanesi'nde beyninde tümör olan Bahar'ın geçen hafta beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine ailesi tarafından organları bağışlandı.

Baş ailesi hastane yönetimi ile görüşerek, kızlarının organlarını bağışlamak istediklerini bildirdi. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı'nın organizasyonunda durum Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'ne bildirildi. OMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Sarıkaya ve Yrd. Doç. Dr. Yarkın Kamil Yakupoğlu, Bahar'ın böbreklerini başarılı bir ameliyat ile aldı. Alınan böbrekler 1 gün sonra, böbrek nakli bekleyen Hasan Yıldırım (30) ile Havva Civelek'e haber verildi ve aynı gün içinde ameliyatları yapıldı. Bahar'ın 2 böbreği Samsun'a gelirken, karaciğerinin ise Erzurum'a gönderildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

AİLESİ KARIMI ÖLDÜRMEMİ İSTİYOR

Adana'da bir genç, çalışmak amacıyla gittikleri İzmir'de eşinin evi terk ettiğini, kayınbabası ve yakınlarının ise eşini bulup öldürmesi için kendisine baskı yaptığını iddia ederek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, Adana'nın Dağlıoğlu Mahallesi'nden yaklaşık bir ay önce çalışmak üzere eşi Şükriye D. (26) ve 5 yaşındaki oğlu Ömer'i yanına alarak İzmir'in Bornova ilçesinde kiralık bir eve yerleşen Şeyhmus D'nin (28) anlatımına göre, bir iş görüşmesine gittiğinde eşi, evi terk etti. Eşinin, oğulları Ömer'i evde bırakıp eşyasını, yeşilkart ve nüfus cüzdanını alarak kendilerini terk ettiğini bildiren Şeyhmus D, polise ve Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulundu.

ETİLER'DE KESİK BAŞ DEHŞETİ

Etiler'deki bir çöp konteynerinde, öldürüldükten sonra gövdesi gitar çantası, başı ise çöp poşetine konulmuş şekilde bulunan cesedin 18 yaşındaki Münevver Karabulut'a ait olduğu tespit edildi.

Delilleri yok etmemek için içinde arama yapılmayan konteyner, bir çekiciye konularak daha detaylı inceleme yapılabilmesi için Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Reklam
Reklam

ÖSS'YE HAZIRLANIYORDU

Bolu'nun Mengen ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen Karabulut'un, bir dershaneden eğitim aldığı ve ÖSS'ye hazırlandığı öğrenildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin, başı bir poşete konulan, vücudu ise bir gitar kutusuna yerleştirilen Münevver Karabulut'un öldürülmesine ilişkin 3 kişinin ifadesine başvurduğu ve olayla ilgili soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürdüğü kaydedildi.

ALKOLİK KADINA İLGİNÇ CEZA

İzmir'de alkol alıp üvey kızlarına ve eşine şiddet uyguladığı öne sürülen kadına 6 ay evden uzaklaştırma cezası verildi.

C.D, avukatı Kübra Türkoğlu aracılığıyla, eşi N.D'nin alkol bağımlısı olduğunu, ilk eşinden olan 4 kızına şiddet uyguladığını ileri sürerek, İzmir 10. Aile Mahkemesine, eşinin evden uzaklaştırılması talebiyle başvurdu.

Karısının alkol aldığında kendisini kaybettiğini, çocuklara şiddet uyguladığını, bu nedenle kızlarından 3'ünün annesinin evine gitmek zorunda kaldığını savunan C.D, eşinin bir keresinde kendisini de bıçakladığını öne sürdü.

Reklam
Reklam

BABASININ KATİLİNİ GÖRÜNCE DAYANAMADI

Konya'da 21 yıl sonra bulduğu babasını öldüren ve soğuk kanlılıkla olayı itiraf eden katil zanlısını mahkemede gören genç kız, gözyaşlarına hakim olamadı.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık İsa K. ile tutuksuz sanık Leyla K. katıldı. Mahkeme heyeti ilk önce cinayet zanlısına Ahmet Tombul'a cinayeti kendisinin işleyip işlemediğini sorması üzerine sanık İsa K, "Cinayet ben işledim, ben öldürdüm" diyerek cevap verdi. Bu sırada salonda bulunan ve 21 yıl sonra babasını bulduğu gün kaybeden 21 yaşındaki Cemile Tombul ağlamaya başladı.

DİREKSİYON BAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Adana'da bir taksi şoförü, direksiyon başında kalp krizi geçirerek, hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre Nevzat Özşahin (55), oğluna ait 01 T 2329 plakalı taksiye akşam saatlerinde bir müşteri aldı. Müşterisini gideceği yere bırakmak için yola çıkan Özşahin, Gazipaşa Bulvarı ile Vali Yolu Caddesi'nin kesiştiği kavşakta aniden fenalaştı.

Müşterisine dönerek "Ben çok fena oluyorum" diyen Özşahin, daha sonra aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarındaki bir ağaca çarptı. Kazanın ardından olay yerine çağrılan ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılan Özşahin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Reklam
Reklam

İŞADAMI BÜROSUNDA ÖLÜ BULUNDU

İzmirli İşadamı Sami Haldun Olcay, Narlıdere'deki bürosunda ölü olarak bulundu. Olcay'ın cansız bedeni birlikte çalıştığı iddia edilen N.T. isimli bayan tarafından fark edildi. Kalp krizi geçirdiği söylenen Olcay'ın cansız bedeni otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, N.T. isimli bayan ifadesi alınmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

Edinilen bilgiye göre olay, dün saat 16.30 sıralarında Narlıdere, Akdoğan Sokak, numara 1'de meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, ölen kişinin İzmirli işadamı Sami Haldun Olcay (58)olduğu belirledi. 2 çocuk sahibi, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) meclis üyesi Olcay'ın Narlıdere'de ölü olarak bulunduğu evi büro olarak kullanıldığı öğrenildi.

BOĞAZI KESİLEREK GASP EDİLDİ

Konya'da yalnız yaşayan 56 yaşındaki Afganistan uyruklu şahıs, evine giren kimliği belirsiz kişi veya kişilerce boğazı kesilerek gasp edildi.

Olay, Merkez Meram ilçesi Furkan Dede Mahallesi Karamani Mehmet Paşa Sokak No 12'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, zemin kattaki iş yerinden bozma bir evde yalnız yaşayan Afganistan uyruklu Mehmet Taşkın'ın (56) evine gelen kardeşi, ağabeyinin 3-4 yerinden bıçaklandıktan sonra boğazının kesilerek öldürüldüğünü gördü.

Reklam
Reklam

GASPÇIYI İÇTİĞİ SİGARA İZMARİTİ ELE VERDİ

Kıraç'ta bir bankanın para transfer aracını soyan silahlı şahsı, olay yerinde içtiği sigaranın izmariti ele verdi. İzmarit biyolojik incelenmesi sonucunda, soygunu gerçekleştirdiği belirlenen Naci Ş., gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 17 Kasım 2008 günü Büyükçekmece Kıraç'ta PTT Bank'ın para transferinde kullanılan araç içerisinde bulunan paralar, kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından gasp edildi.

SİLAHLI SOYGUNU ŞAKA ZANNETTİLER

Maltepe'de bir markette kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı soygun gerçekleştirildi. Olay sırasında markette bulunan müşteriler, soygunu kamera şakası sandı.

Polis, soygunu gerçekleştirip kaçan şahsın yakalanması için çalışma başlattı. Edinilen bilgilere göre olay, Maltepe Altayçeşme Mahallesi Kunuri Sokak'ta bulunan BİM markette, saat 20:30 sıralarında meydana geldi.

MERDİVEN ALTINDA BIRAKILAN 5 GÜNLÜK BEBEK ÖLDÜ

Malatya'da merdiven altına bırakılan 5 günlük erkek bebek donarak öldü. Edinilen bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar üzerine, Asayiş Şubesi ekipleri Fırat Mahallesi Mezreci Sokak'taki İhsan Bey Apartmanı'na gitti. Olay yerin gelen ekipler, 5 günlük bir erkek bebeği kundağının içinde ölmüş vaziyette buldu.

Reklam
Reklam

Yapılan incelemede normal tıbbi müdahale sonucu doğduğu tespit edilen bebeğin, soğuktan donarak öldüğü belirlendi.

EMEKLİ ÖĞRETMEN İNTİHAR ETTİ

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde emekli bir öğretmen intihar etti.

Edinilen bilgiye göre, evli ve 1 çocuk babası olan emekli Türkçe öğretmeni Vecdi Kılıç, öğle saatlerinde eşi ve çocuğu evde yokken, beldenin Altınkum Mahallesi'nde bulunan evinin salonunda kendisini iple astı. Eve gelen eşi ve yakınları durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi. Kılıç'ı ipten indiren ekiplerin müdahaleleri sonuç vermedi. Adli Tıp yetkililerinin incelemesinden sonra ceset Edremit Kazdağı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kılıç'ın intihar edebileceğine ihtimal vermeyen yakınları şoka girerken, olayla alakalı soruşturma devam ediyor. Olayı öğrenen belediye başkan adayları da Kılıç'ın evine giderek aileye başsağlığı diledi.