Son 24 saatte yaşanan çarpıcı olaylar

ECE TURHAN'IN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Beyoğlu'nda bir iş hanının 5. katından ön cephe camının düşmesi sonucu ağır yaralanan üniversite öğrencisi Ece Turhan'ın tedavisi, yoğun bakım ünitesinde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden yapılan açıklamada, Nöroşirurji Kliniği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Kaynar ve ekibi gözetiminde bulunan 19 yaşındaki Ece Turhan'ın Yoğun Bakım Ünitesi'nde takip ve tedavine bir süre daha devam edileceği bildirildi. Açıklamada, "Ece Turhan'ın genel durumu ve beyin fonksiyonları açısından belirgin değişiklik olmamakla birlikte destek medikal tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam edilmektedir" denildi.

Reklam
Reklam

POLİS MEMURU KAZADA ÖLDÜ İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yunus ekiplerinde görevli polis memuru Muhammet Ulutaş (23), izinli gününde Üsküdar'da motosikletiyle geçirdiği kazada hayatını kaybetti. Mesleğe 7 ay önce başladığı öğrenilen Ulutaş, Üsküdar Selimiye Mahallesi Tıbbiye Caddesi üzerinde Kadıköy istikametine ilerlerken motosikletinin hakimiyetini kaybedip kaldırıma çarptı. Kaza sırasında kasklı olduğu öğrenilen Ulutaş, aldığı ağır darbeler nedeniyle hayatını kaybetti.

ÖNCE UYUŞTURUCU SONRA İDAM

Kılıçla idamın infaz edildiği Suudi Arabistan'da bu yılın ilk 1 ayında 8. idam yerine getirildi. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığının cinayet nedenini açıklamadığı bültenine göre, kuzeyde Hayel kentinde Cemal El Şammari, Mitaab El Geyti'yi öldürme suçundan kafası uçurularak idam edildi. Bu idam, ülkede bu yıl ilk bir ayda kılıçla infaz edilen 8. idam cezası oldu. 2008'de Suudi Arabistan'da 102 kişi idam edildi. Mahkuma, genellikle infazdan önce uyuşturucu veriliyor. Böylelikle idam mahkumu tam olarak neler olduğunu anlamamış oluyor. İdam öncesi mahkumlara hangi uyuşturucu verildiği açıklanmıyor.

Reklam
Reklam

GENÇ KIZI EVİNDEN KAÇIRDILAR 200 M SÜRÜKLEDİLER

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde girdikleri evde aynı aileden 4 kişiyi darbederek kaçırmak istedikleri 19 yaşındaki genç kızı sokakta 200 metre sürükleyen 3 zanlıya, ailenin komşuları müdahale etti. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Karataş köyünde yaşayan Kemal K. (52), evinde eşi Zehra (45), kızları Ayşe (19) ve Sibel (18) ile dedesi Ahmet K. (70) ile otururken kapı çaldı. Kapıyı açan Kemal K, silahlı Ahmet V, Mesut E. ve Fikret T. tarafından darbedildi. Odaya girerek Ayşe K'yi kaçırmak isteyen 3 kişi, çıkan arbede sırasında evdeki diğer aile üyelerini darbetti. Ayşe K'yi sokakta yaklaşık 200 metre sürükleyen zanlılara, durumu fark eden ailenin komşuları müdahale etti. Kurtarılan Ayşe K. ile darbedilerek yaralanan Kemal, Zehra, Sibel ve Ahmet K, Mudurnu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

DOKTOR KOCAYA KANLI TUZAK
Fatih'te, hemşire Süreyya Ş., ayrı yaşadığı kalp cerrahı eşi Oktay Ş.'yi sevgilisi olduğu öne sürülen Ayhan B. ile plan kurarak kiralık katile öldürtüp "çocuğunun velayetini ve miras payını almak" istediği iddiasıyla gözaltına alındı. İddiaya göre, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan Süreyya Ş., Ayhan B.'ye, 1.5 yıl ayrı yaşadığı ve boşanma davalarının sürdüğü eşi Oktay Ş.'yi öldürtmek istediğini söyledi. B.'nin aynı mahallede oturan tanıdığı Nizamettin A.'ya, doktoru öldürmesi karşılığında 70 bin TL teklif edildi. Doktorun çalıştığı hastaneye giden Nizamettin A., Oktay Ş.'ye, "Eşin seni öldürtmek istiyor" diye ihbarda bulundu. Oktay Ş. de Nizamettin A.'dan söylediklerini ispatlamasını istedi. Doktor bir süre sonra da Fatih Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı sürdüren polis, bir süre sonra Süreyya Ş., Ayhan B., Nizamettin A. ve ismi belirlenemeyen bir kişiyi gözaltına aldı.

Reklam
Reklam

ÖĞRETMEN ADAYINA MÜEBBET

Kilis'te ev sahibini ve çocuğunu öldüren öğretmen adayı müebbet hapse çarptırıldı. Kilis'te altın ziynet eşyalarını almak için ev sahibi kadın ve çocuğunu öldürmekten yargılanan öğretmen adayı genç kadın, iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kilis Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, "kasten adam öldürmek" ve "yağma yapmak"la suçlanan tutuklu 23 yaşındaki Yasemin Mülhim ile tarafların avukatları katıldı. Önceki duruşmalarda kiracısı olduğu Remziye Serdengeçti (32) ve kızı 4 yaşındaki Hande Nur Serdengeçti'yi, altın ziynet eşyalarını almak için çorapla boğarak öldürdüğünü itiraf eden Yasemin Mülhim, bu ifadelerine ekleyeceği bir şeyin bulunmadığını, çok pişman olduğunu söyledi.

İÇKİ MASASINDA TARTIŞMA Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde birlikte alkol alan arkadaşlar arasında çıkan tartışma ölümle sonuçlandı. Arkadaşlarından birini öldüren, birini de ağır yaralayan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Sorgun ilçesinde ikamet eden O.Y. (29), M.B. (29) ve F.A. (30) isimli arkadaşlar, dün Sarıkaya ilçesine giderek Mimar Sinan Caddesi üzerindeki içkili bir lokantada alkol almaya başladı. Bir süre sonra arkadaşlarıyla tartışmaya başlayan F.A., belindeki tabancayı çıkararak karşısında oturan O.Y. ve M.B.'ye ateş etti. O.Y. olay yerinde hayatını kaybederken, M.B. ise ağır yaralandı. Sarıkaya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan M.B., yapılan ilk müdahalenin ardından Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Olaydan sonra M.B.'ye ait 66 LN 929 plakalı araçla olay yerinden kaçan F.A., bu sabah saatlerinde Sorgun Karaveli Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalayarak gözaltına alındı. O.Y.'nin cesedi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Reklam
Reklam

AYRILDIĞI EŞİNİN BOĞAZINI KESTİ
Kanada'nın Hamilton kentinde yaşayan bir Türk kadını, ayrıldığı eşi tarafından öldürüldü. Yakınlarının verdiği bilgiye göre, Mürüvvet Tuncer'i (41) boğazını keserek öldüren Cengiz Işıko (39), ayrı yaşadığı eşinin 13 yaşındaki yeğeni R.C'yi de 5 yerinden bıçakladı. McMaster Çocuk Hastanesinde yoğun bakıma alınan R.C'nin hayati tehlikesi devam ediyor. AA muhabirine konuşan Mürüvvet Tuncer'in yakınları, ilk evliliğinin ardından Fransa'ya yerleşen kadının şiddetli geçimsizlik sebebiyle ayrıldığı ilk eşi tarafından bıçaklandığını, daha sonra Cengiz Işıko ile evlenerek geldiği Kanada'da da yine geçimsizlik nedeniyle ayrı yaşadığını anlattılar. Cinayeti işledikten sonra üzerindeki kanları temizleyerek evden çıktığı belirtilen Cengiz Işıko'nun Hamilton Şehir Kütüphanesinde televizyon izlerken yakalandığı belirtildi.

PENİSTEKİ DÖVME ELE VERDİ
Kimliği bir türlü belirlenemeyen seri katili penisindeki dövme ele verdi. Rusya'da bir seri tecavüzcü, penisindeki dövme sayesinde yakayı ele verdi. Orlov bölgesinde yılbaşından bu yana 8 genç kız, gece sokakta bıçaklı bir sapığın saldırısına uğradıklarını polise bildirdi. Kimliği belirlenemeyen sapık, en son iki genç kıza birden saldırırken kızlardan biri penisindeki dövmeyi farketti. Polisin araştırması sonucu Aleksander Rayev adlı sapık yakalandı.

Reklam
Reklam