Son 24 saatte yaşanan en çarpıcı olaylar

Burdur'un Bucak ilçesinde, bunalıma giren bir kişi, 69 yaşındaki annesini sopayla döverek öldürdü. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Bucak'ın Cami Mahallesi'nde yaşanan olayda, O.K., eşinin evi terketmesinin ardından yaşadığı maddi kriz nedeniyle, 69 yaşındaki annesi Fatma Kurt'tan para istedi. Annesinin ret cevabı vermesi üzerine O.K., sopa ile annesini döverek öldürdü. O.K. daha sonra polis ve 112'yi arayarak annesinin öldüğünü bildirdi. Olay yerinde yapılan incelemeler doğrultusunda, Bucak Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri cinayette kullanılan sopayı komşu evin bahçesinde buldu.

Reklam
Reklam

Sopanın üzerinde yaşlı kadının kan izleri bulunurken, O.K.'un parmak izi de tespit edildi. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri O.K'yı gözaltına aldı. Oğlu tarafından sopayla dövülerek öldürülen Fatma Kurt'un cesedi ise otopsi yapılmak üzere Bucak Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İfadesi alınan ve suçunu itiraf eden O.K tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAPIK BABAYI AKRABALARI ÖLDÜRESİYE DÖVDÜ!

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, 15 yaşındaki öz kızını kandırarak 4 yıldır cinsel ilişkide bulunduğu iddia edilen, olayı öğrenen yakınları tarafından darbedilen kişi hastaneye kaldırıldı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçeye bağlı Oysu köyünde, E.H. (15), babası Y.H'nin (45) kendisini kandırarak 4 yıldır cinsel ilişkide bulunduğunu 3 gün önce teyzesine söyledi. Daha sonra kızıyla cinsel ilişkide bulunduğunu gören yakınları Y.H'yi darbetti. Altıntaş Devlet hastanesine kaldırılan ve buradaki ilk müdahalenin ardından Kütahya Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisine sevk edilen Y.H'nin hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi. Y.H'nin taburcu edilince adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

ÖĞRETMENİ ÖLÜME GÖTÜREN İNANILMAZ İHMAL

İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen olayda icra memurlarını karşısında gören müzik öğretmeni kalp krizi geçirdi. İki çocuk annesi öğretmenin fenalaştığını gören icra memurları 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi. İddiaya göre icra memurunun telefonu üzerine, sağlık görevlileri icradan dolayı kadının fenalaşmasının normal olduğunu bu nedenle bir süre sonra kadının kendine geleceğini öne sürerek, icra memurlarının beklemesini istedi. Olaydan yaklaşık 45 dakika sonra gelen sağlık ekiplerinin yapabilecekleri bir şey kalmazken, yaşlı kadının hayatını kaybettiği tespit edildi.

HASTA BABA İÇİN İLGİNÇ FEDAKARLIK
Çin'de bir kız çocuğu, kanserli babasına karaciğerinin nakledilebilmesi için intihara kalkıştı. Şanghay'da yayımlanan bir gazetenin yazdığına göre, 13 yaşındaki Çen Jin, geçen ay babasının kanser olduğunu ve üç ay ömrü kaldığını öğrendi. 200'den fazla uyku hapı yutmadan önce annesine not bırakan genç kız, "Anacağım, senin yanında daha fazla kalamadığım için üzgünüm. Karaciğerimi lütfen babama ver ki, ben öldükten sonra kurtulabilsin" diye yazdı. 43 yaşındaki işsiz anne Cui Lan, "Kızım

Reklam
Reklam

babasını canından çok sever" dedi. İlaç içip şuurunu kaybettikten sonra bir de elektrikli battaniyenin altında yanan genç kız, babasıyla aynı hastanede tedavi altına alındı. Üç gün komada kalan Çen Jin, yoğun bakım servisinde tutuluyor. 45 yaşındaki baba, kızının yaptığını gazetelerden yeni öğrendi. Çin'in önde gelen internet sitelerinden biri, bu haber üzerine hastane masraflarının karşılanması için fakir aileye yardım kampanyası başlattı.

MALATYA'DA İNTİHAR
Malatya'da bir berber, işyerinde kendini asarak intihar etti. Edinilen bilgiye göre, Büyükmustafa Paşa Mahallesi Mimra Sinan Caddesi Rahmi Akıncı İlköğretim Okulu'nun karşısındaki berber dükkanında çalışan çırak, sabah işyerini açtığında ustasını asılı vaziyette görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi, 1 çocuk babası Telat Dönmez'in (34) öldüğünü tespit etti. Telat Dönmez'in dün gece eve gitmediği ve çırağını akşam eve göndermeden önce bitişik bakkaldan çamaşır ipi aldırdığı öğrenildi. Telat Dönmez'in cesedi, cumhuriyet savcısının yaptığı incelemeden sonra otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Reklam
Reklam

KAÇIRDIĞI SEVGİLİSİNİN VURDU

İzmir'in Çeşme ilçesinde yaz aylarında otel ve kulüplerde barmenlik yapan Muhammet Burak Yaşar (22), kaçırdığı sevgilisinin, yaşadıkları tartışma sonrası ailesinin yanına döndüğünü öğrenince animasyonluk yapan sevgilisini boğazından silahla vurduktan sonra silahta kalan son kurşunu kendi kafasına sıkmıştı. Vatandaşların ihbarı sonrası olay yerine gelen ekipler tarafından Çeşme Alper Çizgekanat Hastanesi'ne kaldırılan ve oradan da Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan

Muhammet Burak Yaşar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

CEP TELEFONU PATLADI: 1 ÖLÜ
Çin'de cep telefonu cebinde patlayan bir adam hayatını kaybetti. Shin Min Daily gazetesinin haberine göre, Guangzhou kentinde bir dükkanda çalışan kişi, cep telefonuna yeni bir pil taktıktan sonra gömlek cebine koyduğu telefonun infilak ederek boynundaki atardamarı patlatması sonucu öldü. Görgü tanıkları, adı açıklanmayan kişinin çalıştığı dükkanda, güçlü bir patlama sesinin ardından kanlar içinde yere yığıldığını söyledi. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.Telefonun markası ve modeli açıklanmadı. Yetkililer, olayın ülkede 2002 yılından bu yana meydana gelen 9. cep telefonu patlaması vakası olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

HUZUREVİNDE CİNAYET
Adana'da huzurevinde horlama yüzünden çıkan kavgada kalça kemiği kırılan yaşlı adam tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederken, oda arkadaşı ise gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, 29 Ocak Perşembe günü Belediyeevleri Mahallesi'ndeki, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Seyhan Belediyesi Huzurevi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre, Ferit Celal Sistioğlu (89) ile aynı odayı paylaşan Salih A. (80) sabah kalktıklarında birbirlerini horlamakla suçlayıp tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine birbirlerini yumruklayan yaşlılardan Gerit Celal Sistioğlu, yere düşerek kalça kemiğini kırdı. Ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılan Sistoğlu, yapılan müdahalenin ardından ortopedi servisine yatırıldı. Hastanedeki üçüncü gününde durumu ağırlaşınca Yoğun Bakım Servisi'ne nakledilen Sistioğlu burada hayatını kaybetti.

EHLİYET SINAVINI 771. KEZ DE GEÇEMEDİ
Güney Kore'de 68 yaşındaki bir kadın, ehliyet sınavını 771. kez de geçemedi. Polis, soyadı "Ça" olarak açıklanan kadının 2005'ten bu yana neredeyse her gün ehliyet sınavına girdiğini, önceki gün 771. kez girdiği sınavdan da geçemediğini belirtti. Ehliyet sınavlarını denetleyen polis Çoi Yong Çeol, Ça'nın umudunu asla kaybetmediğini belirterek, "Rekor onda. 772. defada başarıp başaramayacağını merak ediyorum" dedi. Başka bir polis de Ça'nın sınavdan geçemediğini her gördüğünde yıkıldığını,
sınavı geçtiğinde ona plaket yaptırıp vereceğini ifade etti. Korea Times gazetesine göre, teori kısmından geçemeyen Ça her seferinde bir kez daha şansını deniyor. "Ne pahasına olursa olsun" işi için bir araç sahibi olmak isteyen ticaret danışmanı Ça, polisin tahminlerine göre bugüne dek yazılı sınav için yaklaşık 5 milyon von (3600 dolar) harcadı.

Reklam
Reklam

BU KADARI DA OLMAZ

Bursa'da ‘silahlı soygun' yaptığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevinde yatan Yeşim Gündüz (24), Adalet Bakanlığı aleyhine 11 bin liralık manevi tazminat davası açtı. 9 Temmuz 2007 akşamı Antalya'da ki evinde eşiyle yemek yerken polis ekipleri tarafından baskın yapılarak gözaltına alınan ev hanımı Yeşim Gündüz, Bursa'da 2006 yılında bir eve silahlı baskın düzenleyerek gasp yapmakla suçlandı. Hayatında hiç Bursa'ya gitmediğini ve bir yıl önce evlenerek Gündüz soy adını aldığını belirten Gündüz, bir yanlışlık olabileceğini söyledi, ancak kimseye dinletemedi ve geceyi nezarethanede geçirdi. Gündüz, ertesi gün adliyeye sevk edilerek, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.Olayın aslını araştırmak için Bursa'ya giden, Yeşim Gündüz'ün eşi Cem Gündüz ve avukatı Tayfun Şanlı, Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminde nüfus kaydını çıkarırken isim benzerliği hatası yaptığını öğrendi. Cem Gündüz, 1986 İstanbul Bakırköy doğumlu ve Erzincan Tercan İlçesi nüfusuna kayıtlı adaşı yerine eşinin tutuklanması kararının alındığını belirledi.

Reklam
Reklam

TACİZCİ BABAYA 27 YIL HAPİS CEZASI
Konya'da iki kız çocuğunu elle taciz ederek cinsel istismarda bulunan babaya 27 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinsel istismar davasına tutuklu sanık M.E. katıldı. Mahkeme heyeti tutuklu sanığın kızlarına cinsel istismarda bulunduğunu, bu nedenle ceza vereceklerini belirterek savcıdan mütalaasını istedi. Savcı, M.E'nin kızlarına cinsel tacizde bulunduğunu, bu nedenle TCK'nın 103. maddesinin 1, 3 ve 6'ıncı fıkrasına göre cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın öz kızlarını yıllarca taciz etmesi nedeniyle ruh sağlıklarının bozulmasından dolayı TCK'nın 103. maddesinin 1, 3 ve 6. fıkrasına göre iki kez 13 yıl 7'şer ay hapis cezası verdiklerini açıkladı. Olay, 12 Aralık 2005 tarihinde 14 yaşında olan Ü.G. ve 16 yaşındaki olan ablası Y.G'nin, babalarının kendilerini 2000 yılından itibaren elle taciz ettiğini polise bildirmesi üzerine ortaya çıkmıştı. Çocukların tacize uğradığının ortaya çıkmasının ardından baba M.E. yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Reklam
Reklam

'BEN MEHDİYİM!'
Üniversiteli genç, sevgilisinin babasına ait tabancayla intihar etti. Son sözleri ise tüyler ürpertici. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ndeki kaydını dondurup, bir süre önce Kırıkkale'deki ablasının yanına gelen 24 yaşındaki İsmail Demirci, sevgilisi lise son sınıf öğrencisi 19 yaşındaki M.Ç.'nin babasına "Kızınızı nasıl sevdiğimi ispat edeceğim, Ben mehdiyim, bana bir şey olmaz" diyerek alnına dayadığı tabancayı ateşleyerek yaşamına son verdi. Babasının görevli gittiği Fransa'da imamlık yaptığı belirtilen İsmail Demirci, geçen kasım ayında ikinci sınıfta okuduğu İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ndeki kaydını dondurup, Kırıkkale'nin Gündoğdu Mahallesi'nde oturan ablasının yanında kalmaya başladı. Demirci, aynı mahallede oturan sevgilisi M.Ç.'nin babasıyla dün akşam bir araya gelerek kızını çok sevdiğini söyledi. Kızın babası H.Ç. de "Babanlar gelir ister, Allah yazdıysa olur" karşılığını verdi. Daha sonra kızın babası H.Ç.'ye ait olduğu belirtilen ruhsatsız tabancayı eline alan Demirci, iddiaya göre "Kızınızı nasıl sevdiğimi ispat edeyim. Ben mehdiyim" diyerek evden dışarı çıktı. Sokakta kızın evinin önünde "Ben ölmem" diyen Demirci, alnına dayadığı tabancanın tetiğine bastı. Kanlar içinde yere yığılan Demirci, kızın yakınları tarafından götürüldüğü Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Demirci'nin cenazesi otopsi için Ankara Adlı Tıp Kurumu'na gönderildi. Demirci'nin, sevgilisinin babasının tabancasını nasıl aldığı ve neden engel olunamadığı henüz anlaşılamadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GENÇ KADINA İŞKENCE YAPIP YAKARAK ÖLDÜRDÜLER
Rami'de yaşanan olayda genç bir kadın işkence edildikten sonra elleri ve ayakları bağlanıp, yakılarak öldürüldü. Edinilen bilgiye göre olay Eyüp, Rami, Yeni Mahalle, Boşnak Hıdır Sokak, numara 59'daki 5 katlı binanın zemin katında meydana geldi. Söz konusu adreste saat 23.30 sıralarında çıkan yangını söndürmek üzere olay yerine gelen itfaiye ekipleri, soğutma çalışmaları sırasında içeride bir cesetle karşılaştı. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede bıçakla işkence edildikten sonra elleri ve ayakları bağlanan genç kadının yakılarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

YİNE ÖLEMİYOR
17 yıldır komada yaşayan genç kızın aşamalı olarak ölümle buluşturulması hedefleniyordu ama... İtalya'da 17 yıldır komada bulunan Eluana Englaro'yu, doktor gözetiminde suni beslenmeyi aşamalı olarak kesme suretiyle ölümle buluşmaya hazırlama işlemiyle ilgili olarak, Udine Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılık, bazı tanıkları dinleyerek Eluana'nın arzusunun ne olduğunu saptamayı hedefliyor. Soruşturmanın başlatıldığı, bugün öğle saatlerinde yazılı açıklamayla duyuruldu. Udine Başsavcısı Antonio Biancardi'nin kaleme aldığı açıklama, gazetecilere savcılıkta çalışan bir memur tarafından okundu. İki cümlelik açıklamada, "Udine Cumhuriyet Savcılığı, Eluana Englaro meselesiyle ilgili çok sayıdaki değerlendirmeyi dikkatli biçimde incelemektedir. Adli polise, gerekli soruşturmayı yapması için gerekli yetkiler verilmiş durumdadır" denildi.

TECAVÜZ SONRASI CENNET VAADİ!****

El Kaide terör örgütünün küçük yaştaki erkek militanlara, intihar saldırıları düzenlemeye ikna etmek için tecavüz ettirdiği öne sürüldü. Örgütün eski üyelerinden Cezayirli Ebu Beşir El Asımi, örgütün bu yolla pek çok genci intihar komandosu olmaya ikna ettiğini belirtti. Asımi, yaşları 13 ile 19 arasında değişen gençlerin, yetişkin militanların cinsel tacizine maruz kaldığını, ardından da örgüt liderlerince 'kirlenen namuslarını temizleyerek cennete gidebilmeleri için' intihar saldırısı düzenlemeye ikna edildiklerini kaydetti. Yetkililer, yaklaşık 3 hafta önce Cezayir'in Tademait kasabasında intihar saldırısı hazırlığındayken vurularak öldürülen 22 yaşındaki bir El Kaide üyesinin, otopsisinde tecavüze uğradığının anlaşıldığını söyledi. Amerikan ordusu, 2 yıl önce de El Kaide'nin Irak'taki kolunun, kadınlara, intihar saldırısı düzenlemelerini sağlamak için tecavüz edildiğini belirlemişti.

İŞTEN ÇIKARILAN 2 İŞÇİ İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİ

Erzurum'da çalıştıkları iş yerinden tazminatları verilmeden çıkarıldıklarını iddia eden 2 işçi, intihar girişiminde bulundu. İşçiler yaklaşık yarım saat süren çabalar sonunda polisler tarafından ikna edildi. Kombina semtindeki bir et entegre tesisinde çalışan Taner Aslan ve Muhammet Saklı, tazminatları verilmeden işten çıkarıldıklarını iddia edip iş yerinin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Polis ekiplerinin intihar girişiminin yaşandığı fabrikada gerekli tedbirleri almasından sonra bölgeye Emniyet Müdürlüğü'nde görevli psikolog çağrıldı. Polisin yaklaşık yarım saat süren çabalarının ardından ikna edilen işçiler fabrikanın çatısından indirildi.