Son 24 saatte yaşanan en çarpıcı olaylar

BALIK GÖSTERECEĞİM DEYİP TECAVÜZ ETTİ İstanbul Kağıthane'de, akvaryumundaki balıkları göstermek için evine çağırdığı komşusunun 4 yaşındaki oğlu E.Ç.'ye tecavüz etmekten tutuklanan Ferat Karasülüman (23) hakkında 23 yıla kadar hapis istemiyle fezleke hazırlandı. Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı fezlekeye göre Karasülüman'ın evine çağırdığı E.Ç.'ye fiili livatada bulunduğu kesinleşti. Evden alınan ve Adli Tıp'a gönderilen havludaki sperm ile Ferat Karasülüman'nın DNA profili aynı çıktı. Sorgusunda, hafıza zayıflığı problemi olduğunu söyleyen Ferat Karasülüman, çocuğu evine getirdiğini, ancak tecavüz edip etmediğini hatırlamadığını öne sürdü. Akli dengesinin yerinde olduğu belirlenen Karasülüman tutuklandı.

Reklam
Reklam

NİJERYA'DA 84 ÇOCUK DİŞ İLACINDAN ÖLDÜ
Nijerya'da diş ilacı verilen 84 çocuk hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Kasım ayından bu yana 111 çocuğun aynı ilaçtan rahatsızlandığının tespit edildiğini, çocuklardan 84'ünün öldüğünü açıkladı. "My Pikin" (Çocuğum) adlı ilacın piyasadan toplatıldığını belirten yetkililer, hayatını kaybeden çocukların 2 ay ila 7 yaşında olduğunu kaydetti.

BUNALIMA GİREN BİR ŞAHIS İNTİHAR ETTİ

Isparta'da, geçen yıl işten çıkarılan ve 30 bin TL borcu bulunan bir şahsın cesedi, otelin terasında bulundu. Isparta Belediyesi'nde çalışırken geçen yıl işten çıkarılan ve o zamandan beri bir tüpgaz bayisinde çalışan 33 yaşındaki Ferhat Demer'in cesedi bugün sabah Kafeler Caddesi'nde bir otelin terasında bulundu. Ferhat Demer'in bu sabaha karşı otelin yangın merdiveninden üst katlara çıktığı ve oradan teras kısmına atladığı belirtildi. Apartman sakinlerinin terasta bir kişinin yattığını polise haber vermesi üzerine yapılan araştırmada Demer'in intihar ettiği anlaşıldı. Ferhat Demer'in 25-30 bin TL dolayında borcundan dolayı bunalıma girerek intihar etmiş olabileceği iddia edildi. Olay yerine gelen ağabeyi Sedat Demer ve arkadaşları sinir krizi geçirdi. Ferhat Demer'in cesedi otopsi yapılmak üzere SDÜ Tıp Fakültesi morguna kaldırıldı.

Reklam
Reklam

GÖREVE GİDEN ÖĞRETMENE OTOGARDA İNFAZ

Osmaniye'de bir kişi, öğretmen olarak atandığı Ağrı'ya gitmekte ısrar eden nişanlısını pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Edinilen bilgiye göre, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde aynı mahallede çocukluk arkadaşı olarak büyüyen Gül Bozkurt (26) ile Ferhat G.(30) 2 yıl önce nişanlandı. Bu arada Gül B., öğretmen olarak Ağrı'ya tayin edildi. Ancak Ferhat G. nişanlısının Ağrı'ya gitmesini istemedi. Bugün Ağrı'ya gitmek üzere Kadirli ilçesinden Osmaniye otogarına gelen Gül Bozkurt, nişanlısı

Ferhat G. ile tartıştı. Ferhat G., tartışma sırasında Ağrı'ya gitmekte ısrar eden nişanlısı Gül Bozkurt'a, yanında getirdiği pompalı tüfekle 2 el ateş ederek sırtından vurdu. Olay yerine gelen 112 acil servis ekiplerince Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gül Bozkurt, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Zanlı Ferhat G. ise suç aleti pompalı tüfek ile emniyet güçlerine teslim oldu. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

YÜK TRENİNİN ÖNÜNE ATLAYARAK İNTİHAR ETTİ

Reklam
Reklam

Erzincan'da psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilen şahıs, yük treninin önüne atlayarak intihar etti. Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Yoğurtlu beldesinde ikamet eden Serihan Polat (44), öğle saatlerinde Karadiğin köyü mevkisinde Erzurum'dan Erzincan'a gelmekte olan yük trenin önüne atladı. Trenin altında kalarak hayatını kaybeden şahsıncesedi, Erzincan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Serihan Polat'ın bir süredir psikolojik rahatsızlığı olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÖLÜME ATLAYIŞ

Ankara'da maddi sıkıntı içinde olduğu söyleyen bir kişi, oturduğu binanın çatısından aşağı atladı. Ağaçlarda asılı kalan şahsın çatıdan atladığı an kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi. Edinilen bilgiye göre Yenimahalle, Ragıp Tüzün Caddesi, Cengiz Sokak'ta meydana gelen olayda, maddi açıdan sıkıntılar yaşadığını ileri süren Timuçin Dipkioğlu, oturduğu 4 katlı binanın çatısına çıktı. Ailesinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çatıya çıkan Dipkioğlu'nu ikna etmeye çalıştı. Çatıdaki kiremitleri de aşağı atan şahıs ailesinin ve polislerin ikna çabalarına rağmen kendini boşluğa bıraktı. Binanın bahçesindeki ağacın dallarında asılı kalan Dipkioğlu, ağaca uzatılan merdiven yardımıyla ekipler tarafından aşağı indirildi. Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan Dipkioğlu'nun daha önce de intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

TACİZCİYE ANNE TOKATI
Bursa'da kendisini zengin işadamı gibi gösterip burs verme bahanesiyle kandırdığı yaşı küçük kızları taciz ettiği öne sürülen zanlı, kendisiyle konuşan bayan polis memurunu taciz ettiği kızlardan zannedince yakayı ele verdi. Taciz edilen kızlardan birinin annesi, gözaltına alınan zanlıya karakolda tokat atarak yüzüne tükürdü. Edinilen bilgiye göre, Kız Lisesi yanında elektrikçilik yapan 53 yaşındaki K.A, dershaneye giden 12-13 yaşındaki kızların önüne geçip, "Sen benim komşumun kızı değil misin?" diye sordu. Kızların tanımadıklarını söylemelerine rağmen zanlı, "Ben işadamıyım. Sizin durumunuzu biliyorum. Fakir değil misiniz? Ben size burs vermek istiyorum" dedi. 5 kızdan bu yolla cep telefonu numaralarını alan zanlı, daha sonra kızlara mesajla sarkıntılık yapmaya başladı. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne şikayetlerin artması üzerineharekete geçen polis ekipleri, zanlıyı takip altına aldı. 53 yaşındaki K.A., bu sabah saatlerinde dershaneye giden bir kıza buluşma teklif etti. Bunun üzerine bayan bir polis memuru zanlı ile irtibata geçerek Fomara'da buluşmak istediğini söyledi. Bayan polis memurunu taciz ettiği kızlardan zanneden K.A. buluşma yerine gittiğinde olay yerinde bekleyen Çocuk Şubesi ekipleri tarafından yakalandı.

Reklam
Reklam

SİLAH ZORUYLA GASP

Bursa'da yaklaşık 1 ay önce Manisa'ya kaçırılan 30 yaşındaki genç, elleri ve ayakları bağlı tutulduğu evde silah zoruyla gasp edildi. Genci kaçıran 4 kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre, emekli öğretmenin oğlu B.B.K (30) yaklaşık bir ay önce bir arkadaşının sayesinde tanıdığı şahıslar ile karşılaştı. B.B.K'ya, "Bir işimiz var Karacabey'e gitmemiz gerekiyor. Hadi birlikte gidelim" diyen zanlılar H.Y.'ye ait otomobil ile yola çıktı. Karacabey'e gelen B.B.K burada E.K (20), M.C (16), İ.Ö (23) ve M.A.T (25) tarafından silah ve bıçak zoruyla kaçırıldı. Boş bir eve götürülen B.B.K, elleri ve ayakları bağlandıktan sonra tekrar otomobile bindirildi. Genç adam, zanlılar tarafından Manisa'da bir eve götürüldü. Burada B.B.K'ya silah ve bıçak çeken zanlılar gasp ettikleri kredi kartlarının şifresini zorla öğrendi. Zanlılar B.B.K'yı evde bırakarak çarşıdan 10 bin TL'nin üzerinde alışveriş yaptı. Zanlıların evden ayrılması üzerine kurtulan B.B.K, hemen Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Zanlıların yakalanması için çalışma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Bürosu Dedektifleri zanlılardan E.K ile irtibata geçerek buluşma sağladı. Buluşma noktasına gelen E.K polis tarafından gözaltına alındı. Zanlı, ifadesinde olayı M.C, İ.Ö, M.A.T ile birlikte gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Diğer 3 zanlı da Karacabey ilçesinde polis tarafından gözaltına alınırken, firar eden bir şüphelinin yakalanması için soruşturma başlattı. İfadesi alınan zanlılar mahkemeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

ERKEK ÖĞRENCİYE TACİZ
Konya'da bir öğretmenin, özel ders verdiği 9 yaşındaki öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandığı belirtildi. Alınan bilgiye göre, bir süre önce, merkez Selçuklu ilçesinde bulunan bir ilköğretim okulunda erkek öğretmen L.B'nin okulda özel ders verdiği sırada 9 yaşındaki erkek öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Çocuğun durumu anlatması üzerine ailesi, çocuklarını taciz ettiği ve tecavüze kalkıştığı iddiasıyla öğretmen L.B'den şikayetçi oldu. L.B, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, öğretmenin, bugüne kadar 15 erkek öğrenciyi de taciz ettiği öne sürüldü. Okul yönetimi, olayla ilgili davanın sürdüğünü belirterek, "Bir çocuğun şikayeti üzerine bu gelişmeler yaşandı. Dava sonucunda her şey daha net ortaya çıkacak. Tecavüzle ilgili ortada bir rapor da yok. 15 çocuğun tacize uğradığı iddiaları da asılsız" şeklinde açıklama yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise adli sürecin yanı sıra müdürlük olarak başlattıkları disiplin soruşturmasının sürdürüldüğünü kaydetti. İncelemelerin devam ettiğini bildiren Şahin, idari soruşturmanın tamamlanmasının ardından konuya ilişkin bilgi verilebileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

KAZANIN ARDINDAN DRAM ÇIKTI

Antalya Yetiştirme Yurdu'nda kalırken 2004 yılında araba çarptığı için iki ay komada kalan 17 yaşında bir genç, bugün yolu karşıdan karşıya geçerken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza, Kızılarık Caddesi üzerinde meydana geldi. Lazer Türk Reklam isimli bir firmada çalışan Erdem Toğuç (17), sabah işe gitmek için kaldığı Antalya Yetiştirme Yurdu'ndan çıktı. Yolun karşısında bulunan işyerine gitmek isteyen Toğuç, karşı yönden gelen Süleyman İ. yönetimindeki 07 CUB 64 plakalı otomobilin altında kaldı. Çarpmanın etkisiyle Erdem Toğuç yolun kenarına sürüklendi. Çevrede bulunanlar polis ve 112 Acil Servis ekibini kaza yerine çağırdı. 112 Acil Servis ekibinin tüm müdahalesine rağmen Erdem Toğuç kaza yerinde hayatını kaybetti. Bugün trafik kazasında hayatını kaybeden Toğuç'un 2004 yılında kaldığı çocuk yuvasından kaçarak Muğla'nın Bodrum ilçesine gittiği ve burada bir aracın çarpması sonucu iki ay yoğun bakımda kaldığı öğrenildi. Annesini iki yıl önce trafik kazasında kaybeden talihsiz gencin babası ise cenaze törenine katılmadı.

Reklam
Reklam

DERGAHTA ALEM!

Şeyhin dergahından 571 CD çıktı 6'sı dini gerisi porno. Bursa ve Balıkesir'de eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda şeyh ve eşiyle aralarında bir hemşirenin de bulduğu 10 kişiyi gözaltına alındı. Müritleriyle birlikte kemanlı, darbukalı, zurnalı ayinler düzenlediği belirlenen 48 yaşındaki şeyh R.K., eşi 46 yaşındaki S.K. ve müridi K.T. tutuklanırken, 7 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Balıkesir Bayındırlık Müdürlüğü'nden emekli R.K., yaklaşık 10 yıl önce, Balıkesir'e bağlı Gökköy yakınlarında K.T. ve bazı kişilerle dergah kurdu ve içine bir türle kondurdu. Burada şifa dağıtıldığı söylentileri yayıldı ve gelenlerden para alındı, dergâha üye yapılarak para akışı sürdürüldü. İddiaya göre para vermek istemeyenlerle dergâhtan ayrılmak isteyenler K.T. tarafından tehdit edildi ve şeyh R.K.'nın kurduğu bu çark yıllarca devam etti.