Son 5 Yılda Türkiye’deki En İyi Filmler

Güneşi Gördüm (2009): Güneşi Gördüm Mahsun Kırmızıgül'ün ikinci yönetmenlik denemesi olan bu filmde, kalabalık bir ailenin dramını anlatıyor. Film ayrıca Oscar olarak da bilinen Akademi Ödülleri'ne T&

Son 5 Yılda Türkiye’deki En İyi Filmler

Güneşi Gördüm (2009): Güneşi Gördüm Mahsun Kırmızıgül'ün ikinci yönetmenlik denemesi olan bu filmde, kalabalık bir ailenin dramını anlatıyor. Film ayrıca Oscar olarak da bilinen Akademi Ödülleri'ne Türkiye'nin 2009 yılı aday adayı olarak gösterildi.

Üç Maymun, 2008 Türkiye - Fransa - İtalya ortak yapımı Nuri Bilge Ceylan filmidir. Yönetmenin Uzak ve İklimler'den sonra Cannes Film Festivali'nin yarışmalı bölümüne kabul edilen üçüncü, toplamda ise beşinci uzun metrajlı filmidir.

Reklam
Reklam

A.R.O.G (tam adıyla A.R.O.G: Bir Yontma Taş Filmi) Cem Yılmaz'ın yazıp Ali Taner Baltacı ile birlikte yönettiği 2008 yapımı bilim kurgu ve fantastik komedi filmidir. 8.5 milyon dolar bütçeyle çekilmiştir.

New York'ta Beş Minare, yönetmenliğini ve senaristliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı 2010 yapımı sinema filmidir. Filmin başrollerinde Hacı Gümüş rolüyle Haluk Bilginer, Fırat rolüyle Mahsun Kırmızıgül, Acar rolüyle Mustafa Sandal, Becker rolüyle Robert Patrick, Maria rolüyle Gina Gershon ve Marcus rolüyle Danny Glover yer almaktadır.

İncir Reçeli, Aytaç Ağırlar'ın yazıp yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği, başrollerinde Halil Sezai Paracıkoğlu ve Melike Güner'in yer aldığı 2010 yapımı Türk filmi.

Av Mevsimi, Yavuz Turgul'un yönetmenliğini yaptığı ve Türk sinemasının üç önemli ismi Şener Şen, Çetin Tekindor ve Cem Yılmaz'ı aynı yapımda buluşturduğu bir filmdir. Bir cinayet araştırması sırasında hayatları altüst olan üç polisin hikâyesini anlatan filmin çekimlerine Nisan ayında başlanmış ve 3 Aralık 2010 tarihinde vizyona girmiştir.

Reklam
Reklam

Aşk Tesadüfleri Sever, yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak'ın yaptığı 2010 Türk aşk filmidir. Film 4 Şubat 2011 tarihinde gösterime girmiştir. Filmin soundtrack albümü de filmin yayınlandığı tarihte yayınlanmıştır

Ejder Kapanı, yönetmenliğini Uğur Yücel’in yaptığı, başrollerini Uğur Yücel, Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler, Berrak Tüzünataç ve Ceyda Düvenci'nin paylaştığı 2010 yapımı aksiyon, gerilim, polisiye Türk filmdir.

Eyyvah Eyvah 2, Ata Demirer ile Demet Akbağ'ın başrollerde yer aldığı, Hakan Algül tarafından yönetilen 2010 yapımı Türk komedi filmidir. 7 Ocak 2011 tarihinde Türkiye genelinde gösterime giren film, gösterime girdiği tarihten itibaren ilk üç gün boyunca 801 bin 863 kişi tarafından seyredildi

Fetih 1453, İstanbul'un Fethi'ni konu alan ve Ulubatlı Hasan'ın hayat hikâyesi çevresinde kurgulanan Türk yapımı, 18.2 milyon dolar bütçeli sinema filmidir. 55.6 milyon TL gişe hasılatı elde etmiştir.

Hükümet Kadın, 2013 yapımı bir Türk komedi filmidir. Yönetmenliğini yapan Sermiyan Midyat hem senaryosunu yazmış hem de başrolünü üstlenmiştir.

Reklam
Reklam