'Son adres İmralı değil, TBMM'dir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında dış politikada yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

ANKARA (ANKA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, İmralı sürecine işaret ederek, "Türkiye artık her şeyi bıraktı İmralı ile yatıp kalkıyoruz, İmralı'ya kim gidecek, o mu gidecek, bu mu gelecek, böyle bir ülke durumuna düşürülmüş olmak beni vatandaş olarak, bırakın milletvekilliğini vatandaş olarak rencide ediyor. Son adres İmralı değil, TBMM'dir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında dış politikada yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

-"AKP ÖNCE SURİYE'Yİ İKİYE BÖLDÜ ŞİMDİ DE MUHALEFETİ BÖLMEYE ÇALIŞIYOR"-

Reklam
Reklam

Hükümetin Suriye konusunda izlediği politikayı eleştiren Loğoğlu, "AKP önce Suriye'yi ikiye böldü şimdi de muhalefeti bölmeye çalışıyor. Sayın Davutoğlu aklınızı başınıza toplayın. Suriye'nin sizin aklınıza ihtiyacı yok. Siz kendi işinize bakın" diyerek tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lahdar Brahimi'nin çağrısına işaret eden Loğoğlu, "Biz CHP olarak Suriye'ye yapılan bu çağrıyı tam olarak destekliyoruz" dedi.

-"BU OLAYIN SEBEBİ DE AKP'NİN İZLEDİĞİ YANLI, HUKUK DIŞI SURİYE POLİTİKASIDIR"-

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamaya değinen Loğoğlu, olayın hala aydınlatılmadığını kaydetti. Hükümetten net, inandırıcı bir açıklama beklediklerine dikkat çeken Loğoğlu, "Bu olayın sebebi de AKP'nin izlediği yanlı, saldırgan, kışkırtıcı ve ateşe körükle giden hukuk dışı Suriye politikasıdır. Maalesef acı meyvelerini toplayan bir Türkiye konumuna düşürüldük" diye konuştu. Loğoğlu şöyle devam etti:

"1.5 sene önce oradan geçtim. Gördüğüm manzara Cilvegözü ara bölge inanılmaz bir manzara, o dönemde bile kimin hakimiyetinde olduğu belli değil. AKP'nin sınır kapısındaki olayı aydınlatması lazım. Bütün sınırların güvence altına alınması lazım."

Reklam
Reklam

Sığınmacılar konusuna değinen Loğoğlu, "200 bine yaklaşan Suriyeli kardeşimiz var. Bunlar çeşitli nedenlerle Türkiye'ye geldiler. Fakat bunların insan haklarının çok ciddi şekilde ihlal edildiğine dair ciddi duyumlar var" dedi.

-"BU HÜKÜMET İÇİN AB BİTMİŞTİR"-

AB konusunda yaşananlara işaret eden Loğoğlu, "Hükümetin, Sayın Başbakan'ın, AB Bakanı'nın söylediklerinden şunu anlıyoruz, AB bitmiştir bu hükümet için" iddiasında bulundu.

"Irak'ta sıkıntılı bir durum sürmekte, şiddet devam etmekte" diyen Loğoğlu, "AKP'nin Bağdat'ı dışlayarak Kürdistan Bölgesel Yönetimiyle ilişkilerini uluslararası uyarılara da kulak asmadan bu bölgesel yönetimle ilişkilerini güçlendirmesi Irak'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tehlikeye düşürmektedir" dedi.

AKP Hükümetinin İsrail politikasının "ikiyüzlü bir politika" olduğunu ileri süren Loğoğlu, "Türk halkına kamuoyuna söyledikleriyle perde arkasında yaptıkları birbirinin tam tersidir" dedi.

-"TÜRKİYE ARTIK HER ŞEYİ BIRAKTI İMRALI İLE YATIP KALKIYORUZ"-

Terörle mücadele konusunda değinen Loğoğlu, "Hükümet sözde bir terörü sona erdirmek için bir İmralı süreci başlattı, Türkiye artık her şeyi bıraktı İmralı ile yatıp kalkıyoruz, İmralı'ya kim gidecek, o mu gidecek, bu mu gelecek, böyle bir ülke durumuna düşürülmüş olmak beni vatandaş olarak bırakın milletvekilliğini vatandaş olarak rencide ediyor. Bu kadar bir nereye gittiği, nereden başladığı, nelerin konuşulduğu belli olmayan bir ortamda bu süreçte kamuoyunun avutulması, aldatılması bize çok yanlış geliyor. Biz dedik ki, buna destek veririz ama bunun belli şartları var, samimiyet, ciddiyet, hangi angajmanları yapıyorsun, hangi taahhütleri veriyorsun bunların paylaşılması lazım ve son adres dedik İmralı değil, TBMM'dir" diye konuştu. Loğoğlu şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Türkiye bir yandan içerideki terörü bitirmeye çalışıyor öbür yandan uluslararası teröre kucak açıyor. Bundan 11 gün önce Türk basınında yer aldı. El Kaide örgütünün sözcüsü Lübnan'dan kaçarak Türkiye'ye girdiği haberi yer aldı. Bu kişi Türkiye'de ne yapıyor, bu kişi Türkiye'ye niçin girmiştir? Bu kişi Türkiye'nin içindeki El Kaide operasyonlarını mı yönetiyor yoksa Suriye'deki El Kaide operasyonlarını yönetmek için mi Türkiye'de bulunuyor.

Türkiye daha önce de söyledim, evet muz cumhuriyeti değilse yol geçen hanı da olmamalı."