Son Anda Katıldığı Olimpiyatta Şampiyon Oldu

Almanya'da yapılan Dünya Aşçılık Olimpiyatları'na Türk takımından eksilen bir kişinin yerine katılan Emrah Köksal Sezgin, 112 yıldır yapılan ve 60

Almanya'da yapılan Dünya Aşçılık Olimpiyatları'na Türk takımından eksilen bir kişinin yerine katılan Emrah Köksal Sezgin, 112 yıldır yapılan ve 60 ülkeden 2 binin üzerinde aşçının katıldığı yarışlarda ilk altın madalya alan Türk oldu.

Adnan Menderes Üniversitesi Söke Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5-10 Ekim arasında düzenlenen yarışmaya 4 ayrı Türk takımının 80'nin üzerinde aşçıyla katıldığını anlattı.

Türk takımlarının olimpiyatlara başvuru yaptığı süreçte kendisinin yurt dışında olduğunu belirten Sezgin, "Takımda eksik oluştu, bizimle yarışmaya gelir misin-' diye sordular. Ben de kabul ettim. İsmim Almanya'ya gittiğimizde yarışmadan hemen önce listeye eklendi. Yerine katıldığım arkadaşın kategorileri, daha önce hiç yarışmadığım alanlardı. Yurt dışında yarışmacıların 1-2 sene önceden hazırlandıkları olimpiyata son anda dahil olup bu başarıyı kazanmak çok güzel" dedi.

Reklam
Reklam

-Olimpiyatta Türkiye'nin aldığı ilk şampiyonluk-

Türkiye'nin, 112 yıldan bu yana 4 yılda bir gerçekleştirilen olimpiyatlara ilk olarak 2008 yılında katıldığını dile getiren Sezgin, 60 ülkeden 2 binin üzerinde aşçının yarıştığı olimpiyatta 'Mutfakta Güzel Sanatlar' alanının D-1 kategorisinde altın, D-2 kategorisinde bronz, Regionel Team Open Buffet kategorisinde ise diploma ödülü aldığını ifade etti.

Sezgin, Türk mutfağının çok zengin ve lezzetli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Dünya mutfağındaki son trendlere baktığınızda yöresel yemeklerin her zaman ön planda olduğunu görüyorsunuz. Yöresel lezzetlerle yarışmaya gitmek önemli başarılar getirecektir. Bunu yaşattığınız, geliştirdiğiniz zaman size derece getiriyor. 2008'de katıldığımız olimpiyatlarda bir başarı elde edememişiz. Bu yılki yarışmada ise toplamda 100'e yakın madalyamız var, ancak tek altın bana ait. "

Emrah Köksal Sezgin, yarışmayla ilgili ise şu bilgileri verdi:

"Yarışmaya katıldığım ve altın madalya kazandığım D-1 kategorisinde mutfakta kullanılan pirinç, kuru baklagiller, yenilebilir otlar gibi tuzlu ürünlerden tablo gibi güzel sanat çalışması ortaya koyuyorsunuz. D-2 kategorisinde ise bunun tam tersi. Çikolata, marzipan gibi tatlılardan güzel sanatlar icra ediyorsunuz. Son anda dahil olduğum olimpiyatta ilk kez altın madalya alan Türk olmaktan büyük mutluluk duydum. 2016 yılı olimpiyatları öncesinde ekipler oluşturulup daha profesyonel ve iyi bir şekilde hazırlanılırsa çok daha iyi sonuçların alınacağını düşünüyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: