Son Bıçak Ustası Yarım Asırdır Mesleğini Sürdürüyor

Ersan ERDOĞAN MANİSA, (DHA)MANİSA'da yaşayan 69 yaşındaki Raşit Kanat, 45 yıl önce başladığı mesleği el yapımı bıçakçılığı yaşatmaya çalışıyor.

Ersan ERDOĞAN MANİSA, (DHA)MANİSA'da yaşayan 69 yaşındaki Raşit Kanat, 45 yıl önce başladığı mesleği el yapımı bıçakçılığı yaşatmaya çalışıyor. Çırak yetişmemesinin üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Kanat, Çin malı bıçakların kalitesiz olduğunu belirterek, vatandaşları uyardı. Şehzadeler İlçesi'nin Çarşı Mahallesi'nde yarım asıra yakın bir zamandır bıçakçılık mesleğini sürdüren evli ve iki çocuk babası Raşit Kanat, el yapımı bıçakçılığı yaşatıyor. Kanat'ın yaptığı bıçaklar, keskin ve dayanıklı olması sebebiyle ülkenin dört bir yanından alıcı buluyor. İlçede mesleğinin son ustası olmasından dolayı işlerinin iyi gittiğini söyleyen Kanat, tek sıkıntısının kendisinden sonra mesleğini bırakacak çırakların yetişmemesi olduğunu söyledi. SEYYAR BIÇAKÇILARDAN BIÇAK ALMAYIN Bıçakçılık mesleğinin Çin malı bıçaklara karşı direndiğini belirten Kanat, vatandaşlara mağdur duruma düşmemeleri için bıçakçı dükkanlarından bıçak almaları konusunda tavsiyede bulundu. Kanat, 45 senedir bıçakçılık yapıyorum. İşlerim iyi. Meslekte çırak yetişmediğinden mecburen tek başımıza mesleğimize devam ediyoruz. Bu mesleğin artık son ustalarından biriyim. Son usta olduğumuz için de vatandaşlar bana geliyor. İşimden memnunum. Bu meslek sayesinde ev aldım, işimi kurdum ve iki çocuğumu evlendirdim. Günümüzde Çin malı bıçaklar çıktı. Bunlardan mustaribiz. Bıçaklar kalitesiz olduğundan, kesmiyor. Herkese dükkanlardan bıçak almaları konusunda tavsiyede bulunuyorum. Vatandaşlarımız seyyar bıçakçılardan bıçak almasınlar diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz