Son Dakika: 28 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı

28 Eylül Türkiye'nin güncel koronavirüs verileri açıklandı. Koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 239 kişi hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 28 bin 892 oldu. Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Koca, "'Bu kadar insanın içinde gelip beni mi bulacak?' Covid-19 toplam vaka sayısı, bugün 28.892 yeni vakayla, 7 milyon 95.580’e yükseldi. Testleri pozitif çıkana kadar çoğu insan kendini riskten uzak görüyordu. Maske ve mesafe konusunda dikkatli olup, aşılarımızı mutlaka yaptıralım!" dedi.

28 Eylül 2021 Türkiye'nin güncel koronavirüs verileri açıklandı.

Türkiye'de son 24 saatte 356 bin 661 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 892 kişinin testi pozitif çıktı, 239 kişi yaşamını yitirdi. İyileşen sayısı ise 30 bin 336 oldu.

AŞILAMA VERİLERİ

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 70,98, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 86,45 olarak kayıtlara geçti.

Reklam
Reklam

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan toplam aşı sayısı 108 milyon 734 bin 111'e yükseldi. Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında son 24 saatte 428 bin 209 doz aşı uygulandı.

İLLERE GÖRE AŞILAMA

En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il; Kırklareli, Muğla, Amasya, Eskişehir, Çanakkale, Ordu, Edirne, Balıkesir, Burdur ve Osmaniye oldu.

En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Mardin, Batman, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Siirt, Bingöl, Ağrı ve Şırnak olarak sıralandı.

"BU KADAR İNSANIN İÇİNDE GELİP BENİ Mİ BULACAK?"

Güncel verileri Twitter hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "'Bu kadar insanın içinde gelip beni mi bulacak?' Covid-19 toplam vaka sayısı, bugün 28.892 yeni vakayla, 7 milyon 95.580’e yükseldi. Testleri pozitif çıkana kadar çoğu insan kendini riskten uzak görüyordu. Maske ve mesafe konusunda dikkatli olup, aşılarımızı mutlaka yaptıralım!" dedi.

MAVİ RENKTEKİ İL SAYISI 13 OLDU

Mavi il sayısının 13'e ulaştığını duyuran Bakan Koca, yaptığı paylaşımda "Covid-19’a karşı ikinci doz aşı oranımız Bartın ve Giresun'da da yüzde 75’in üzerine çıktı. Böylece mavi il sayımız 13’e ulaştı. Hepimizin lehine sonuçlar için ikinci doz aşı oranında yarışalım!" dedi.

Reklam
Reklam

ŞIRNAK ARTIK TURUNCU

Bakan Koca bir sonraki paylaşımında ise Şırnak'ın haritadaki renginin turuncu olduğunu duyurdu ve "Şırnak, Covid-19’a karşı ikinci doz aşı oranını yükselterek haritamızdaki rengini kırmızıdan turuncuya çevirdi. İkinci doz aşı oranı halen yüzde 55’in altında olan illerimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde. Hepimizin lehine sonuçlar için ikinci doz aşı oranında yarışalım!" ifadelerini kullandı.

"SALGIN ŞARTLARINDA YAŞAMAKTAN HEPİMİZ SIKILDIK"

Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla güncel durum hakkında bilgi veren Bakan Koca, son olarak "Salgın şartlarında yaşamaktan hepimiz sıkıldık. Fakat hayatın eski akışına dönme isteği sağlığımız pahasına olmamalı. Maske ve mesafe kuralına uyalım, virüse karşı direnç kazanmak ve toplum bağışıklığını sağlamak için aşılarımızı yaptıralım." sözleriyle vatandaşlara çağrıda bulundu.

28 EYLÜL KORONAVİRÜS TABLOSU

27 EYLÜL KORONAVİRÜS TABLOSU

Türkiye'de dün (27 Eylül) koronavirüs nedeniyle 206 kişi hayatını kaybetmişti, günlük vaka sayısı ise 27 bin 188 olarak açıklanmıştı.

Reklam
Reklam