Son dakika! Çavuşoğlu: Suriye'deki çatışma sadece siyasi bir şekilde çözülebilir

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekatı ve Suriye'deki son gelişmelere ilişkin, "Suriye'deki çatışmanın sadece ve sadece siyasi bir şekilde çözülebileceğine inanıyoruz." dedi. Çavuşoğlu harekat ile ilgili ise, "35 saatimiz kaldı, 35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyon tekrar başlayacak." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT World Forum 2019'da yaptığı konuşmada Barış Pınarı Harekatı ve Suriye'deki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Suriye'deki çatışmanın sadece ve sadece siyasi bir şekilde çözülebileceğine inanıyoruz.

360 binden fazla Suriyeli Türkiye'den, terörden arındırdığımız iki bölgeye dönüş yaptı.

Sahada ABD ile güvenli bölge oluşturmak için çalışırken, ABD, YPG'ye silah temin etmeye devam etti. Müttefiklerimizin desteğini göremeyince tek başımıza artık bunu (Barış Pınarı Harekatı) yapmak zorundaydık.

Reklam
Reklam

"KÜRLET DÜŞMANIMIZ DEĞİL"

(Barış Pınarı Harekatı) Sadece teröristler hedef alındı, sivillere zarar vermemek için çok önemli çaba sarf edildi. Barış Pınarı Harekatı başladığından beri gerçek dışı suçlamalar ve kara propaganda yapıldığını görüyoruz. Bu Türk-Kürt söylemi çok yanlış bir söylem. Kürtler bizim düşmanımız değil. Kürtlere karşı bir duruşumuz yok. Kuzey Irak'ta da çok iyi bir ilişkimiz var ve 350 bin Suriyeli Kürt'e ev sahipliği yapıyoruz Türkiye'de.

"OYUN PLANINI BOZDUK"

YPG/PYD operasyon başladığı andan beri bize saldırıyor. Bin 80 havan topu atıldı. 4 şehit verdik. Biz bunların oyun planını bozduk. Bu yüzden operasyon çok yankı uyandırdı

KİMYASAL SİLAH AÇIKLAMASI

Tarihimizde asla kimyasal silah kullanmadık. Envanterlerimizde kimyasal silah bulunmamaktadır. Bu da bir kara propagandadır.

HAREKATA VERİLEN ARA

35 saatimiz kaldı, 35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyon tekrar başlayacak.

RUSYA ZİYARETİ

Yarın Soçi'ye gidip Başkan Putin ile görüşeceğiz ve bu da çok önemli bir toplantı olacak.

Reklam
Reklam

PKK/YPG'NİN TACİZ ATEŞLERİ

Taciz ateşleri devam ediyor ve tabii ki biz bu taciz ateşlerine karşılık verdik.

Anahtar Kelimeler: