Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tehlike ülkemize yaklaşıyor" diyerek uyardı: Riski görüyor, tedbirimizi alıyoruz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha vurguladı: "İsrail tehlikesi Türkiye'ye yaklaşıyor!" Konferansta konuşan Erdoğan, "Ülkemize yaklaşan tehlikeyi göremeyen kimi zihniyetler varsa da biz tüm riski görüyor ve tedbirimizi alıyoruz" sözleriyle dikkat çeken bir mesaj verdi.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Filistin'in Geleceği Konferansı"nda konuştu. İsrail'in Filistin'den sonra Lübnan'da soykırım yaptığını belirten Erdoğan, "Türkiye'nin İsrail'e karşı somut tedbirler alan tek ülke" olduğunu söyleyip "İsrail ile bütün ticari ilişkileri durdurduk" dedi. Erdoğan, İsrail'in Türkiye'yi hedef alacağı uyarısını yinelemesiyle de dikkat çekti.

"SOYKIRIM LÜBNAN'A UZADI"

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan mesajlar şöyle:

Reklam
Reklam
  • İsrail'in soykırım, infaz, yıkım politikası tam 76 yıldır sürüyor. Filistin'de kan, zulüm hiç dinmedi. Gazze'den sonra şimdi de Lübnan'a uzanan soykırım, insanlığın siyonizmi tanımasına sebep oldu. Uluslararası örgütlerin nasıl acze düştüğünü takip ettik.

  • Kan ve işgal üzerine kurulan İsrail katliamlarla kan dökmeye devam ediyor. İsrail'e devlet diyemem. 2 milyon insana her türlü zulmü reva gördüler.

"İSRAİL TEHLİKESİ ÜLKEMİZE YAKLAŞIYOR"

  • Bugün BM üyesi olup resmi sınırları halen netleşmemiş tek devlet -adı devlet- İsrail'dir. Giderek şımaran, azgınlaşan İsrail durdurulmadığı sürece bu yayılmacılığın nereye uzanabileceğini tahmin ediyoruz. Ülkemize yaklaşan tehlikeyi göremeyen kimi zihniyetler varsa da biz tüm riski görüyor ve tedbirimizi alıyoruz.

  • Kendi personelinin hakkını korumayan BM başkasının hakkını nasıl savunacak? Her gün itibar kaybeden BM'yi içine düştüğü bu utanç girdabından kim çekip alacak? Her gün itibar kaybeden Birleşmiş Milletleri içine düştüğü bu utanç girdabından kim çekip alacak? İslam dünyası bu barbarlığın önüne geçmek için ne zaman adım atacak? Gazze ve Lübnan'da ölen sadece çocuklar, sadece siviller değil; insanlığın vicdanıdır.
Reklam
Reklam

"İSRAİL'E KARŞI SOMUT TEDBİR ALAN TEK DEVLETİZ"

  • Gazze'de yaşanan katliama en güçlü tepkiyi gösteren, bununla yetinmeyip İsrail'e karşı somut tedbirler alan tek devletiz. İsrail ile bütün ticari ilişkileri durdurduk.
Reklam
Reklam

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE DE UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclisin açıldığı gün yaptığı konuşmada da İsrail'in Türkiye'yi hedef alacağı yönünde bir uyarı yaparak gündem yaratmış, şu ifadeleri kullanmıştı:

"'Vadedilmiş topraklar' hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum, bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerindedir. Türkiye içindeki bazı İsrail dostlarının, bazı siyonist severlerin, gönüllü veya paralı siyonizm propagandası yapan aparatların anlamadığı işte budur."Bu içerik Hazar Gönüllü tarafından yayına alınmıştır

Anahtar Kelimeler: