Son dakika! Şiddetli depremin merkez üssü Malatya! AFAD büyüklüğünü 5,9 olarak açıkladı... Diyarbakır,Elazığ ve çok sayıda şehir sallandı

Son dakika haberi: Deprem bölgesi olan Elazığ ve Diyarbakır'da şiddetli bir sarsıntı meydana geldi. Çevre illerde depremi hissederken sosyal medyada birçok kullanıcı yaşadığı paniği dile getirdi. AFAD depremin merkez üssünü Malatya büyüklüğünü ise 5.9 olarak açıkladı. Depremin ardından Elazığ ve Malatya'da eğitime 1 gün ara verildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da son duruma da açıklama yaptı.

Son dakika: Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem. Sarsıntının merkez üssü Kale ilçesi. Diyarbakır, Elazığ, Sivas, Şanlıurfa, Erzincan, Tunceli, Batman ve Gaziantep'te de hissedilen sarsıntı birçok ilde paniğe neden oldu. Vatandaşlar korku dolu anlarda kendilerini sokaklara attı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Elazığ Valisi ve AFAD'dan deprem sonrası ilk açıklama geldi. Öte yandan Elazığ ve Malatya'da eğitime 1 gün ara verildi.

Depremin sesi böyle kaydedildi...

SON DAKİKA: BAKAN YERLİKAYA SON DURUMU AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya Kale’de meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Reklam
Reklam

"Toplam 187 vatandaşımız depremden etkilendi. 43 vatandaşımız gözetim altında tutuluyor, diğerleri ayaktan tedaviyle taburcu edildi.

Kaya düşmesi sonucu kapanan yollarımız bulunmamaktadır, karayollarımız süratle temizledi."

DERİNLİĞİ 10 KM

Malatya'nın Kale ilçesinde, saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'da, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Yaşanan depremin ardından okullarda da büyük panik yaşanırken valilik kararıyla Malatya ve Elazığ'da okullar bugün tatil edildi. Çevre illerde de hissedilen deprem sonrası vatandaşların sokaklardaki bekleyişi sürüyor.

DEPREM NE KADAR SÜRDÜ?

Habertürk muhabiri Veysi İpek depremin ardından, "10.47 sularında bir deprem olduğunu söyleyebiliriz. Çok şiddetliydi. 20-25 saniye sürdü. Maraş depremi kadar olmadığını söyleyebiliriz. Elazığ, Mardin, Batman'da da hissedildi." açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

YERLİKAYA'DAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada,"Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerine yer vermişti.

Bir açıklama daha yapan Yerlikaya şu bilgileri verdi;

Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir.

112 Acil Çağrı Merkezi'mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi ; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Reklam
Reklam

ELAZIĞ VALİSİ: 94 KİŞİ YARALANDI

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu depremin ardından yaptığı açıklamada, depremde 94 kişinin yaralandığını, 2 binanın ağır hasar aldığını söyledi.

AFAD'DAN SON AÇIKLAMA

AFAD depremin ardından yaptığı son açıklamada, "Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, can ve mal kaybı bulunmamaktadır."ifadelerine yer verdi.

Bir açıklama daha yapan AFAD ise şu bilgilendirmede bulundu;

16 Ekim 2024 tarihinde saat 10.46'da Malatya ilimizin Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

▪️ Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli AFAD ekiplerimizin yanı sıra emniyet ve jandarma ekiplerinin saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

▪️ Deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 374 ihbar gelmiştir.

▪️ Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerimizde toplam 4 binada hasar meydana gelmiştir.

▪️ Elazığ ilinde kısmi hasar gören 1 binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştır.

▪️ Malatya ili Pötürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi meydana gelmiştir.

Reklam
Reklam

SAĞLIK BAKANLIĞI: CAN KAYBI YOK

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre iller tarafından da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir. UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler: