Son dakika: İki terör örgütüne birden şok! PKK şartlı olarak tahliye etmişti: Diğerlerini de ele verdi

Son dakika haberi: Teröre büyük bir darbe daha vuruldu! Gelişmeyi İçişleri Bakanlığı duyurdu. PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütünün koşullu olarak tahliye ettiği DEAŞ’ın sözde yargı sorumlusu 'Rami Remo' kod adlı Ramo Muhammed El Hamed Türkiye'de sansasyonel eylem yapma hazırlığındayken yakalandı. Ramo Muhammed El Hamed'in ifadesinden yola çıkılarak örgütün istihbarat, eğitim ve sosyal medya sorumluları ile örgüt imamı da eylem hazırlığındayken yakalandı.

Son dakika haberi: DEAŞ'ın terör eylemine geçit verilmedi! Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suriye Görev Gücü'nün operasyonuyla, PKK'nın cezaevinden koşullu olarak tahliye ettiği terörist Ramo Muhammed El Hamed eylem hazırlığında yakalandı. El Hamed'in ifadesi birçok teröristi daha ele verdi.

PKK, CERABLUS'A GİTMESİ ŞARTIYLA TAHLİYE ETMİŞ

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suriye Görev Gücü tarafından gerçekleştirilen operasyonda; PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütünün, Suriye'deki Haseke El Kef Cezaevi'nden Cerablus'a gitmesi şartıyla tahliye ettiği, DEAŞ'ın sözde yargı sorumlusu 'Rami Remo' kod adlı Ramo Muhammed El Hamed, eylem hazırlığındayken yakalandı.

Reklam
Reklam

SINIRI GEÇMEYE ÇALIŞIYORLARDI

31 Ağustos'ta yakalanan Ramo Muhammed El Hamed’in ifadesi doğrultusunda ise Türkiye’de sansasyonel eylem yapma hazırlığında olan sözde istihbarat sorumlusu 'Ebu Resul' kod adlı İbrahim El Salih, sözde sosyal medya sorumlusu 'Ebu Eyup' kod adlı Husam Davud, sözde eğitim sorumlusu 'Ebu Abdurrahman El Şami' kod adlı Ahmed El Helo ve sözde örgüt imamı 'Ebu Reşid' kod adlı Kemi Aydan olmak üzere 4 DEAŞ mensubu, Suriye/Cerablus bölgesinde sınırı geçmeye çalışırken yakalandı.

İŞBİRLİKÇİLER DE YAKALANDI

Ayrıca teröristlere yardım ettiği belirlenen 6 iş birlikçi de gözaltına alındı. Teröristler ile 1 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 şarjör ve 27 fişek ele geçirildi.

(DHA)

Anahtar Kelimeler: