Türk basketbolunun efsane ismi İsmet Badem hayatını kaybetti

Son dakika haberine göre; Basketbolun efsane ismi İsmet Badem, Çanakkale'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. İsmet Badem daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta da forma giymişti. İsmet Badem'in cenazesi, Çanakkale Seddülbahir’de 8 Eylül Cumartesi günü ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

Türk basketbolunun duayen isimlerinden İsmet Badem, Çanakkale'de geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetti. İsmet Badem'in oğlu Burçin Badem, Twitter hesabından "Maalesef babam İsmet Badem'i yaklaşık 1 saat önce kaybettik. Şu anda Çanakkale'ye gidiyorum" paylaşımıyla acı haberi verdi. İsmet Badem'in cenazesinin, Çanakkale Seddülbahir’de 8 Eylül Cumartesi günü ikindi namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

İSMET BADEM'İN SON PAYLAŞIMI
Türk basketbolunun duayen ismi İsmet Badem, Instagram hesabından 2 saat önce bir paylaşım yapmış ve "Dostlarla Çan-Biga Turu" ifadesini kullanmıştı.

Reklam
Reklam

TBF, BEŞİKTAŞ, GALATASARAY, FENERBAHÇE VE TÜRKİYE GAZETECİLER DERNEĞİ'NDEN MESAJ
Türkiye Basketbol Federasyonu ile Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe kulüpleri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türk basketbolunun duayen isimlerinden İsmet Badem'in vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

TBF'nin internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Aktif basketbolculuğu döneminde Samsunspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giyen, parkelere veda ettikten sonra basketboldan hiç kopmayan ve hem yorumcu hem de köşe yazarı olarak Türk basketboluna emek vermeyi sürdüren İsmet Badem'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak İsmet Badem'e Allah’tan rahmet, ailesi, yakınlarına ve basketbol camiasına başsağlığı dileriz." denildi.

Beşiktaş Kulübü'nün yayımladığı mesajda, "Türk basketbolunun duayen isimlerinden İsmet Badem'in trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve basketbol camiasına başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yayımlanan mesajda ise şunlar kaydedildi:

"Çanakkale'nin Çan ilçesinde trafik kazası geçiren Türk basketbolunun değerli ismi İsmet Badem'in hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. 1976-77 sezonunda formamızı terletmiş olan merhum İsmet Badem'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz.

Galatasaray Kulübü'nün mesajında, "Türk basketbolunun duayen isimlerinden İsmet Badem'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum İsmet Badem'e Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı dileklerimizi sunarız." ifadelerine yer verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Çanakkale'de geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden İsmet Badem için bas sağlığı mesajı yayımladı. TGC'nin internet sitesinde yer alan baş sağlığı mesajında şu ifadeler kullanıldı: "Uzun yıllar spor dünyasına ve spor basınına hizmet veren İsmet Badem'i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz."

Reklam
Reklam

İSMET BADEM KİMDİR?
1972-73 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'nde oynamaya hak kazanan ilk Karadeniz takımı olan Samsunspor'da yıldızı parlayan İsmet Badem, Fenerbahçe (1976-77) ve Beşiktaş formaları da giydi.

Aktif basketbol yaşantısını noktaladıktan sonra bir süre Afrika'da, Mozambik'te yaşadı. Türk basketbolunun Avrupa sahalarında başarılar kazanmaya başladığı 1993 yılından itibaren televizyonlardan naklen yayınlanan basketbol maçlarında Murat Murathanoğlu'nun sunduğu basketbol maçlarındaki yorumlarıyla ün kazandı. Spor yazarlığı yapmış olan İsmet Badem, 2001 yılında Ben İsmet Badem isminde bir kitap çıkarmıştır.

Anahtar Kelimeler: