İsrail duyurdu: İran'ın başkenti Tahran'da patlama!

İsrail medyası İran'ın başkenti Tahran'da İran güvenlik güçlerine ait bir binada patlama meydana geldiğini duyurdu.

İsrail’in İran’a yönelik misilleme saldırısının ne zaman gerçekleştirileceği belirsizliğini korurken, İsrail medyası İran'ın başkenti Tahran'da bir binada patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Habertürk'te yer alan haberde binanın İran güvenlik güçlerine ait olduğu belirtildi.

ABD'DEN ORTA DOĞU'YA F-16 SEVKİYATI

ABD bölgedeki varlığını her geçen gün daha fazla hissettiriyor. İsrail’e büyük destek veren ABD, bölgeye bu kez savaş uçakları gönderiyor. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait çok sayıda F-16'nın Almanya'dan Orta Doğu'ya ulaştığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, hangi ülke veya ülkelere kaç tane F-16 savaş uçağı gönderildiği konusunda ise bilgi verilmedi.

İRAN-İSRAİL HATTINDAKİ GERİLİM HAT SAFHADA

İsrail ve İran arasındaki gerginlik İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023’ten sonra artmaya başlamıştı. İran, İsrail’in 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran büyükelçiliğine saldırmasına karşılık olarak 13 Nisan’da İsrail’e insansız hava aracı saldırısı gerçekleştirmişti.

İran ayrıca 1 Ekim’de Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ve Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Abbas Nilfuruşan’ın öldürülmesine karşı İsrail’e 180 balistik füze ile saldırı gerçekleştirmişti. İsrail İran’ın 1 Ekim’de İsrail’e düzenlediği balistik füze saldırılarına misilleme olarak Tahran’a sert bir yanıt vereceğini belirtmişti.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler: