Son Dakika: "İçinde şoför yok, kendi kendine çarpa çarpa gidiyor" İstanbul'da feci metrobüs kazası! Kafa kafaya çarpıştılar

Son dakika haberi: İstanbul Beylikdüzü'nde iki metrobüs çarpıştı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Metrobüslerin kafa kafaya çarpıştığı, arkadan gelen başka bir metrobüsün ise duramayarak kaza yapan araçlara çarptığı öğrenildi. Kazada 9 kişi yaralandı. Olay bir vatandaşın kamerasına anbean yansırken görüntülerde çarpışma öncesi vatandaşların "Metrobüsün içinde şoför yok. Kendi kendine gidiyor. Çarpa çarpa gidiyor" dediği duyuldu. İşte son dakika haberinin detayları..

Son dakika haberi: İstanbul'da feci bir metrobüs kazası meydana geldi. Beylikdüzü'nde seyir halindeki iki metrobüs, Belediye ile Cumhuriyet durakları arasında kafa kafaya çarpıştı. Bu sırada arkadan gelip duramayan metrobüs aracı da kazaya karıştı. İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza anının dehşete düşüren görüntüleri de bir vatandaşın cep telefonu kamerasına anbean yansıdı. Kayıtlarda, sürücü koltuğunun boş olduğu gözlenen metrobüsün giderek hızlanıp yalpalayarak bariyerlere çarptığı, daha sonra da duramayıp karşıdan gelen metrobüsle kafa kafaya çarpıştığı görülüyor. İşte son dakika haberinin tüm detayları...

Reklam
Reklam

METROBÜSLER KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI, 9 KİŞİ YARALANDI

Kazada, 8'i yolcu, 1'i sürücü olmak üzere 9 kişi yaralandı. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

YÜRÜYEREK DURAĞA ULAŞTILAR

Kaza sonrasında vatandaşlar metrobüs yolunda yürüyerek durağa ulaştı.

Kaza nedeni ile bölgede metrobüs yoğunluğu oluştu. Kaza yapan araçların kenara alınmasının ardından metrobüs seferleri normale döndü. Kaza sonrası metrobüslerin durumu ve oluşan yoğunluk drone ile görüntülendi.

"İÇİNDE ŞOFÖR YOK"

Öte yandan kaza anı yolda ilerleyen bir araçtaki kişiler cep telefonu kamerasına kaydedildi. Görüntülerde kaza anı yer alıyor. Ayrıca görüntülerde kaza anını saniye saniye kaydeden vatandaşların "Metrobüsün içinde şoför yok. Kendi kendine gidiyor. Her tarafı paramparça olmuş, çarpa çarpa gidiyor. Şoförü yok, öndeki araca çarpacak, metrobüse çarpacak." dediği duyuldu.

"KAFA KAFAYA ÇARPIŞTILAR"

Kazaya sebebiyet veren metrobüs şoförünün baygın halde olduğunu söyleyen Ahmet Veysel Anık, "Ben sesleri duydum. Çok büyük bir ses geldi. Hemen buradan çıktım. Kafa kafaya çarpıştılar. Metrobüs şoförü büyük bir ihtimalle bayılmıştı. Yaralılar vardı. Bir anda burası ana baba günü oldu. Kan vardı. Fakat durumları ağır değildi" dedi.

Reklam
Reklam

ARIZA İÇİN İNİNCE ARAÇ HAREKET ETMİŞ

Kazaya ilişkin çalışma başlatan polis, metrobüsün şoförü Oktay A. gözaltına aldı. Beylikdüzü Polis Merkezi'nde işlemleri süren şoför Oktay A.'nın ifadesinde, kaza öncesi oluşan bir arıza nedeniyle aracı durdurduğunu, inip aküyü kontrol ettiğinde aracın kendiliğinden hareket ettiği ve ardından kazanın medyana geldiğini söylediği öğrenildi. (DHA/İHA/AA)