Son dakika: Avukat Mustafa Doğan İnal'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı! Sosyal medyadan açıklama yaptı

Son dakika haberi: Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından zorla getirilme kararı verildi. Kemal Kılıçdaroğlu, Avukat Mustafa Doğan İnal'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanıyordu. Yaşanan gelişme sonrası İnal sosyal medyadan açıklama yaptı. Kararın ardından Kemal Kılıçdaroğlu da bir video paylaşarak açıklamalarda bulundu.

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avukat Mustafa Doğan İnal'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanıyordu. Kılıçdaroğlu'nun 4 kez duruşmaya katılmaması nedeniyle davacı taraf, zorla getirilme yazısı yazılmasını talep etti.

KEMAL KILIÇDAROĞLU HAKKINDA ZORLA GETİRİLME KARARI!

Mahkeme kararında, sanık Kemal Kılıçdaroğlu'nun zorla getirilmesine karar verirken duruşmayı 18 Şubat 2025'e bıraktı!

Duruşma tutağında yazanlar:
"Belirli gün ve saatte 3. celse açıldı. Açık yargılamaya devam olundu.

Reklam
Reklam

Müşteki Mustafa Doğan İnal vekili Avukat Ferah Yıldız yetkilendirmesi ile Avukat Furkan Keskin ve sanık Kemal Kılıçdaroğlu vekili Avukat Müdafii Celal Çelik yetkilendirmesi ile Uğur Çelik'in geldikleri görüldü.

Sanık müdafiden soruldu: 'Biz Ankara'ya talimat yazılmasını istiyoruz, müvekkilimin ikametgah adresi Ankara'dadır' dedi.
Müşteki vekilinden soruldu: 'Şikayetimiz devam etmektedir, zorla getirilme yazılmasını talep ediyoruz' dedi.

İddia makamından soruldu: 'Eksik hususlar giderilsin' dedi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ İSTEMGİBİ:
1-Sanığın zorla getirilmesine,
2-Katıla talebinin sanığın beyanı alındıktan sonra değerlendirilmesine,
Bu nedenle duruşmanın 18 Şubat 2025 günü 09.30'a bırakılmasına karar verildi."

AVUKAT İNAL'DAN AÇIKLAMA

Avukat Mustafa Doğan İnal sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

"Aleyhimde sürekli iftira ve hakaretimiz cümleler sarf eden, soyut iddialarda bulunan KK adlı şahıs ile ilgili suç duyurusunda bulundum ve tazminat davaları açtım.

Reklam
Reklam

Yargılanması devam eden, bugünkü haberlere konu olan Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık KK 3 celsedir mazeretsiz katılmamıştır.

CMK gereğince duruşmalara mazeretsiz katılmayan her Türk vatandaşına uygulanan muamele gereği, bu sanığın da mahkemeye zorla getirilmesine karar verilmiştir. Bu sanığın hjerhangi bir ayrıcalığı ya da dokunulmazlığı da bulunmamaktadır."

KARAR SONRASI KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Kemal Kılıçdaroğlu karar sonrasında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Paylaştığı videoda Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Dostlarım ne günlere kaldık. Erdoğan çıkmış biz yumuşayacağız ama Kılıçdaroğlu izin vermiyor diye beni şikayet ediyor. Ve bu da yetmiyor Saray yargısı ile beni sindirmeye çalışıyor. Erdoğan'ın korkulu rüyası olmaya devam ettikçe, ekonomik kriz derinleştikçe Kılıçdaroğlu düşmanlığı artmaya, türlü ayak oyunlarıyla CHP'lileri siyaset dışına itmeye çalışanlara açık ve net çağrımdır: Tek bir CHP'liyi Saray yargısına teslim etmeyeceğiz. Ne beni ne de yol arkadaşlarımızı harcatmayacağız. Yargıya talimat vermeyi bırak. Derdin benle ise ben dimdik durmaya devam edeceğim. 5'li çeteye peşkeş çektiğinizi ihaleleri, yolsuzlukları, vatandaşın cebinden çaldığınız her kuruşun hesabını sormaya ant içerim. Dün de bugün de yarın da son nefesime kadar bu halk için mücadele etmekten geri adım atarsam namertim. Hodri meydan..."

Reklam
Reklam

EKREM İMAMOĞLU: 'KEMAL BEY'İN SONUNA KADAR YANINDAYIZ'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Zorla getirme kararlarını onlarca suç kaydı olup ortalıklarda gezenlere işletin.

  1. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na devam eden bir dava sebebiyle verilen zorla getirme kararı hukuki değil siyasidir. Bu süreçte Kemal Bey’in sonuna kadar yanındayız."
Anahtar Kelimeler: