Son Dakika Meteoroloji Uyardı Şiddetli Kar Geliyor Hangi İllerde Etkili Olacak?

Son Dakika Gelişmesi Meteoroloji Az Önce Uyardı Şiddetli kar Geliyor Hangi illerde Etkili Olacak Ne Zaman yağacak?

İstanbul'a yağacak ilk karın tarihi belli oldu.

Meteoroloji İstanbul'da yaşayanlara çok kötü haberi verdi.

Sonbahar aylarını yaşadığımız şu günlerde bastıran soğuklar halkı kara kara düşündürdü .Doğal gaza yapılan zamlarla kış ayları halkı bir hayli zorlayacağa benziyor.

Meterooloji uzmanları yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde havaların daha da soğuyacağına dikkat çekti

Mega şehir İstanbul'a yılın ilk karı hangi tarihte yağacak. İstanbul'a kar yağması ile mega şehir İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olan trafik adeta çekilmez hale geliyor.

Reklam
Reklam

İşte meterolooji uzmanlarına göre gelen soğuk hava dalgası açıklaması

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, ayazın etkisiyle sıcaklığın özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde sıfır derecenin altına düştüğünü belirtti.

Türkiye'nin adım adım kışa yaklaştığını, bu yıl El Nino'nun etkisiyle bol yağış görüldüğünü anımsatan Köse, "Hortumlar gördük yurdumuzun birçok noktasında. Hala görmeye devam ediyoruz.

Akdeniz'de, özellikle Antalya ile Anamur arasında hortum oluşma riski devam ediyor" diye konuştu. Bu yıl hortumun sık görülmesinin sebebinin El Nino'nun tetiklemesiyle deniz suyunun sıcaklığının yükselmesi olduğunu söyleyen Köse, Karadeniz'de bile deniz suyu sıcaklığının 28 dereceye kadar çıktığına işaret etti.

İstanbul'a kışın 20 Ocak'ta geleceğini söyledi. "ESAS İSMİ PASTIRMA AYAZI" Köse, yaptığı açıklamada, "Pastırma Yazı"nın, ekim ayının son haftasıyla kasımın ortalarında yaşandığını, esas isminin ise "Pastırma Ayazı" olduğunu vurguladı.

İSTANBUL'A KIŞ 20 OCAK'TA GELECEK" Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, aralık ayının ortasına kadar özellikle İstanbul başta olmak üzere yurdun Batı kesimlerinde kar yağışı beklenmediğini söyledi. İstanbul'da ilk kar yağışının genellikle Aralık ayının 15'inde görüldüğünü, bu yıl tarihte "biraz sapma" yaşanabileceğini belirten Köse, şöyle konuştu

Reklam
Reklam

Deniz suyunun sıcak oluşu sebebiyle 5-6 gün sarkabilir ya da hiç yağmayabilir aralık ayında. İstanbul'un kışını, 20 Ocak 2016 ve sonrasında bekliyoruz. Kar yağışlarını bu mevsimde göreceğiz.

Aralık ayının ortasında bir kar yağışı alırsak, bu da sürpriz olmasın. İstanbul, genel mevsim normallerinde iki kez 10 santim üzerinde kar yağışı alıyor.

Birisini 20 Ocak 2016, diğerini ise şubat başında alıyor. Bu sene bu civarda kar yağışını ön görüyoruz. Yurdun büyük bölümünde de benzer hava koşullarının olacağını tahmin ediyoruz. Ama özellikle Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde çetin kış koşulları bekliyoruz.

Bu sene kış Ekim,Kasım ve Aralık ayında hissedilir derecede olacak. Ancak net tarihi verdiğimiz tarih dışına çıkmaz dedi.