Son dakika | Rojin'den kahreden haber geldi! 18 gündür aranıyordu: Cansız bedeni Van Gölü sahilinde bulundu

Son dakika haberi: Memleketinden başka bir ilde üniversite kazandı, eğitime başlayamadan yaşamını yitirdi... Van'da kaybolan üniversite öğrenci Rojin Kabaiş'ten (21) acı haber geldi. 18 gündür aranan Rojin'in cansız bedeni bulundu.

Son dakika haberi: Önce Narin Güran, şimdi de Rojin Kabaiş... Diyarbakır'dan gelip Türkiye'yi sarsan haberin ardından Van'da da umutlu bekleyiş hüsranla bitti. Diyarbakır'dan üniversite kazandığı Van'a gelen Rojin Kabaiş'in cansız bedenine ulaşıldı.

18 GÜNDÜR ARANIYORDU

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş 18 gündür aranıyordu. Acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu.

BAŞÖRTÜSÜ BULUNMUŞTU

Rojin'i arama çalışmalarının 13. gününde Van Gölü kıyısında başörtüsü bulunmuştu.

CESET İHBARI GELDİ

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, itfaiye, Kızılay ve gönüllü arama kurtarma ekiplerince yürütülen çalışmalar devam ederken, Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sahilinde ceset olduğu ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Yapılan incelemede cesedin 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’e ait olduğu tespit edildi.

Reklam
Reklam

ROJİN NEREDE BULUNDU? BAKAN YERLİKAYA DUYURDU

Acı haberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Bakan Yerlikaya şu açıklamayı yaptı:

"27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum."

"CESET OLDUĞUNU ANLAYINCA HEMEN YETKİLİLERİ ARADIM"

Öte yandan Rojin'in cesedi Mollakasım Mahallesi'nde bahçe sulamaya gelen Mehmet Emin Ankay (60) tarafından bulundu. İnşaat işleri ile uğraşan Ankay, sahile yakın bölgede bulunan arkadaşına ait yazlıkta bulunduğu sırada sahildeki karartıyı fark ettiğini söyledi. Yaklaştığında kadın cesedi olduğunu görünce hemen jandarmaya haber verdiğini belirten Ankay, "Saat 14.10 sıralarıydı. Karartıyı fark ettim. Yaklaştığımda ceset olduğunu anlayınca hemen yetkilileri aradım." dedi.

NE OLMUŞTU?

Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş (21), üniversiteye yeni kayıt yaptırdıktan sonra Diyarbakır’dan Van’a gelip, 25 Eylül günü yurda yerleşmişti. 27 Eylül günü ise kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere ayrılırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde üstünde eşofmanları olan ve turnikeden geçtiği sırada telefonla ilgilendiği görülmüştü.

Reklam
Reklam

Bu içerik Hazar Gönüllü tarafından yayına alınmıştır

Anahtar Kelimeler: