Son Dakika: Şanlıurfa sınırında patlama! MSB acı haberi duyurdu

Son dakika haberi: Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Barış Pınarı Bölgesi Gültepe Hudut Karakolu’nda askeri araç geçerken patlama yaşandı. Olayla ilgili olarak MSB'den de açıklama geldi. Yapılan açıklamada, teröristler tarafından döşenen El Yapımı Patlayıcının patlaması sonucunda 3 askerin şehit olduğu belirtildi.

Son dakika haberine göre Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Barış Pınarı Bölgesi Suriye'nin Tel Abyad bölgesindeki Gültepe Hudut Karakolu'nda askeri araç geçerken patlama yaşandı.

EKİPLER BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

Sabah'ın haberine göre patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri sevk edildi. Güvenlik güçleri, teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı. Yaralı askerler, Türkiye'den gelen sağlık ekiplerince Akçakale Devlet Hastanesine getirildi.

ŞANLIURFA'DAN DA HİSSEDİLDİ

Patlama Akçakale ilçesinde de hissedildiği belirtildi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin olayın yaşandığı yere gitti.

Reklam
Reklam

MSB'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Şanlıurfa hudut hattında, teröristler tarafından döşenen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlaması sonucunda 3 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında, 8 Ocak 2022 tarihinde, teröristlerce döşenen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlaması sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız, P.Tğm. Murat ALYAKUT, P.Söz. Er Ertuğrul ULUPINAR ve P.Onb. Enes KOÇ şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

FUAT OKTAY'DAN BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır hattında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Oktay, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "Akçakale Şanlıurfa hudut hattında hain teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ: HAKLI VE KUTLU MÜCADELEMİZ DURMAYACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan asker için başsağlığı mesajı yayımladı.

“Son terörist etkisiz hale getirilesiye kadar haklı ve kutlu mücadelemiz durmayacak”

Başsağlığı mesajında bölücülük ve terör musibetinin kökünün mutlak surette kazınacağını belirten Bahçeli, “Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesiyle Suriye’nin Tel Abyad şehri sınırındaki Gültepe Hudut Karakolu mıntıkasında, terör örgütü PKK/YPG tarafından daha önceden tuzaklanmış el yapımı patlayıcının bir askeri aracımızın geçişi esnasında infilak etmesiyle yüreklerimize ateş düşmüştür. Bu hunhar ve hain saldırıda üç kahraman askerimiz şehit olmuş, bir kahraman askerimiz de yaralanmıştır. Vatan nöbetinde şehit olan aziz millet evlatları ve kahramanlık numunesi kardeşlerim; Teğmen Murat Alyakut’a, Piyade Onbaşı Enes Koç ile Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar’a Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Dökülen kanlarının yerde bırakılmayacağına can-ı gönülden inanıyorum. Şehitlerimizin kederli ailelerine, cesaret timsali silah arkadaşlarına ve milletimize sabır, metanet ve baş sağlığı diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilesiye kadar haklı ve kutlu mücadelemiz durmayacak, bölücülük ve terör musibetinin kökü mutlak surette kazınacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

FAHRETTİN ALTUN: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır hattında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Altun, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Şanlıurfa Akçakale hudut hattından gelen acı haber hepimizi derin bir üzüntüye boğdu. Kahramanlarımız Murat Alyakut, Ertuğrul Ulupınar ve Enes Koç'a Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesine yer verdi.

Anahtar Kelimeler: