Yalova'da CHP'li Vefa Salman'ın seçimi kazandığı kesinleşti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Yalova’da CHP’nin itirazı üzerine İl Seçim Kurulu’nun yeniden sayım kararını kaldırdı. YSK kararı sonrası Yalova'da CHP'li Vefa Salman'ın seçimi kazandığı kesinleşti.

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimine dair ilk esastan kararını verdi. YSK, verdiği kararda, Yalova’da oyların tekrar sayımına yönelik İl Seçim Kurulu kararını kaldırdı. Böylece CHP adayı Vefa Salman'ın seçimi kazandığı kesinleşti.

VEFA SALMAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Yalova Belediye başkanlığı için kullanılan oyların yeniden sayımına yönelik YSK’dan çıkan ret kararı sonrasında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Yalova Adliyesi’nde kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı. Salman açıklamasında, “Artık Yalova ile ilgili karar kesinleşti. Yüksek Seçim Kurulu ilk defa bir kararı esastan bozma kararı aldı. Bu da Yalova ile ilgiliydi. YSK, İl Seçim Kurulunun aldığı oyların yeniden sayılmasına yönelik kararına itirazımızı kabul etti. Artık benim mazbatamı da vermeleri gerekiyor. Yalova tarihine de aynı partiden üst üste 2 kez seçim kazanan ilk belediye başkanı olarak geçtim. Bu gururu ve onuru bana yaşattığı için bana oy veren vermeyen tüm Yalovalılara sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Yalova il merkezinde 31 Mart seçimlerinde 245 sandıkta 65 bin 39 oy kullanılmış. Bu oylardan 2 bin 263'ü geçersiz, 62 bin 776'sı ise geçerli sayılmıştı.

YSK, CHP'NİN BEYOĞLU İTİRAZINI REDDETTİ

CHP, İstanbul İl Seçim Kurulu 15 ilçeden sadece Beyoğlu ilçesine ilişkin kararını yazdığı için sadece bu ilçeye itiraz edebildi. CHP, henüz yazılı bir karar olmadığı için diğer 14 ilçe yönünden YSK’ya itiraz edemedi.

YSK, CHP’nin Beyoğlu’na ilişkin itirazını ise sayım işleminin başlamış olması nedeniyle reddetti. Beyoğlu ilçesinde, İl Seçim Kurulunun karar vermesinin ardından hemen sayıma başlandığı belirtildi.

(İHA)

Anahtar Kelimeler: