Son depremler vatandaşlarda paniğe neden oldu

Türkiye'de ve Dünya'da yaşanan son depremler vatandaşlarda panik yarattı. Nepal'de yaşanan depremin ardından, Karadeniz açıklarında 4.0 büyüklüğünde deprem yaşanması vatandaşın endişelerini arttırdı.

Türkiye'de ve Dünya'da yaşanan son depremler vatandaşları endişelendiriyor. Nepal'de yaşanan deprem, vatandaşların akıllarında soru işaretlerine neden oldu. Türkiye'de 29 Nisan'da küçük ölçekli pek çok deprem meydana gelirken, Karadeniz açıklarında yaşanan deprem ise İstanbul'da hissedildi. Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde herhangi bir can ya da mal kaybı ise yaşanmadı.

[

****](http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst8.asp)

Bu sabah 07.40 sıralarında Karadeniz açıklarında deprem meydana geldi. Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğündeki deprem İstanbul'dan da hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi tarafından açıklanan Karadeniz depremine ilişkin ilk verilere göre deprem Karadeniz açıklarında yerin 14 kilometre açığında gerçekleşti.

Reklam
Reklam

NEPAL'DE DEPREM

Gölcük depreminde büyük acılar yaşanan Türkiye'de, Nepal depremi de büyük üzüntüyle karşılandı ve aynı zamanda 'deprem olacak mı' sorusu sorulmaya başladı. Vatandaşlar son depremlerin ardından depreme hazırlıklı olunup olunmadığını merak ediyor.

Nepal'de yaşanan 7,9 büyüklüğündeki deprem sonucunda ölenlerin sayısı 5 bini aştığı bildiriliyor. Öte yandan depremin dağlık bölgelerde ne tür bir hasara yol açtığı ise henüz bilinmiyor. Nepal'de deprem sonucunda ölenlerin sayısının 10 bini aşabileceği söyleniyor.