Son gün telaşı

Kırıkkale’de Hayvan Pazarı'nda son gün hareketliliği yaşanıyor.

Kırıkkale’de Hayvan Pazarı'nda son gün hareketliliği yaşanıyor. Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık telaşına düşen vatandaşlar pazarda kendine uygun hayvan arıyor. Satıcılar fiyatların geçtiğimiz yıla göre farklılık göstermediğini söyledi. Büyükbaş hayvanlar 2 bin ile 6 bin lira, küçükbaş hayvanlar da 300 ile bin 500 arasında alıcı buluyor.

SON GÜN SATIŞLAR ARTIYOR

Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle Kırıkkale Hayvan Pazarı Bayrama kadar açık kalacak. Türkiye'nin çeşitli illerinden de kurbanlıkların geldiği pazarda fiyatlar geçtiğimiz yıla göre aynı seviyede. Büyükbaş hayvanlarda fiyatlar bin 2 bin TL ile 6 bin TL arasında değişirken, küçükbaş hayvanlar ise 300 TL ile bin 500TL arasında alıcı buluyor. Alıcıların, son günü beklediğini anlatan üreticiler, son gün satışların artacağını düşünüyor. Bu yıl vatandaşın ilgisinin de çok olduğunu belirten satıcılar, Para var ama kar yok. Fiyatı indirdik alıcı yok. Yaz tatilinde pahalıydı ama kurbanda düşüyor " diye konuştular.

Reklam
Reklam

PARA KAZANAMIYORUZ

Pazarı dolaşmaya gelen vatandaşlar da, alıcıya ucuz geliyor bize de biraz pahalı. Ancak geçen yıla göre pek değişmemiş fiyatlar. Şu anda bekliyoruz. Vatandaşın geneli bekliyor. Geliyor buraya dolaşıyor uygun bir hayvan bulamazsa daha sonraya bırakıyor. Üreticiler, yem ve samanın pahalı oluşundan şikâyet ederek, Hayvancılık artık neredeyse para kazandırmıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde yem ve saman fiyatları ucuzlar" ifadelerini kullandılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: