Son Iki Günde Suriyeli Bin 765 Kişi Türkiye'ye Sığındı

Ülkelerindeki katliamdan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısı 48 bin 388'e ulaştı. 07–08 Ağustos tarihlerinde bin...

Ülkelerindeki katliamdan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısı 48 bin 388'e ulaştı. 07–08 Ağustos tarihlerinde bin 765 Suriye vatandaşının Türkiye'ye giriş yaptığı, 505 kişinin ise kendi istekleri ile geri döndüğü bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD)'ndan yapılan açıklamada Suriye’den gelenler için kurulan 8 çadırkent ve 1 konteynerkentte bugün itibariyle 48 bin 388 Suriye vatandaşı bulunduğu belirtilerek, "Başkanlığımızca, Hatay’da 5, Şanlıurfa’da 2, Gaziantep’te 1 olmak üzere toplam 8 çadırkent ve Kilis’te 12 bin kişilik 1 adet konteynerkent kurulmuştur. 2011 yılı Nisan ayı içerisinde Suriye’de başlayan iç karışıklıklar nedeniyle, nüfus hareketlerine yönelik olarak bugüne kadar ülkemize gelen yaklaşık 80 bin Suriye vatandaşı için Başbakanlık AFAD tarafından 4 ilimizde kurulan kamplarda bir yılı aşkın süredir, her türlü insani yardım ihtiyacı karşılanmaktadır. Başkanlığımızın koordinasyonunda; ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde ve konteynerkentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetler verilmektedir." denildi.

Reklam
Reklam

07-08 Ağustos tarihlerinde bin 765 Suriye vatandaşının Türkiye'ye giriş yaptığı 505 kişinin ise kendi istekleri ile geri döndükleri hatırlatılan açıklamada, "Bugüne kadar ülkemize toplam 79 bin 61 Suriye vatandaşı giriş yapmıştır. Bugüne kadar toplam 30 bin 673 Suriye vatandaşı ülkesine dönmüştür. Ülkemizde toplam 48 bin 388 Suriye vatandaşı bulunmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: