Son İstiklal gazisine ağlatan ziyaret

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de yaşayan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın ziyaret edeceği hayatta kalan tek İstiklal gazisi Yakup Satar'ın evi, Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor.

Çankırı'dan gelen bir grup öğrenci ve öğretmenin 109 yaşındaki gaziyi ziyaretinde gözyaşı sel oldu. Satar'ın kızları ise, babalarının öldüğüne dair bazı televizyon kanallarında çıkan haberlere tepki gösterdi. Türkiye'nin hayatta kalan tek İstiklal gazisi olan 6 çocuk, 53 torun sahibi Eskişehirli Yakup Satar'ın evi, yurdun dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor. Yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret edeceği gazi Satar'ı, bugün ise Hacıseyit Mahallesi'ndeki evinde Çankırı Nevzat Ayaz Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bir grup ziyaret etti. Öğrenciler ve öğretmenleri, kendilerini "hoş geldiniz" diye karşılayan Yakup Satar'ın elini tek tek öptü. Öğretmen Ali Kaya, gazi Satar'a plaket vermeden önce konuşmak isterken gözyaşlarına boğuldu. Konuşmakta güçlük çeken, aynı zamanda izci lideri olan Kaya, "Yakup dede, Çankırı'dan evlatların geldi. Sana teşekkür ediyoruz. Benim de babam ekmekçiydi. Allah razı olsun. Allah, bize elinizi öpmeyi, sizi görmeyi nasip etti. Allah, bin kere razı olsun" diyerek, gözyaşı döktü.

Reklam
Reklam

Öğretmen Ali Kaya, daha sonra ağlayarak gazinin elini öpüp, kendisine kaya tuzundan yapılan bir plaket hediye etti. Bu esnada tüm öğrenciler ve okul idarecileri de gözyaşlarına hakim olamadı. Hıçkıra hıçkıra ağlayan öğrencilerle birlikte Satar'ın elini öpen okul görevlisi İbrahim Karaman'ın, "Sizin sadece eliniz değil, ayağınız da öpülür" diyerek gazinin ayağını da öpmesi, evdeki gözyaşı selini bir kat daha arttırdı. Torununun torununu görme mutluluğunu yaşayan asırlık gazi Yakup Satar'ı, uzun zamandır görmediği oğlu Fevzi Satar'ın (70) da ziyarete gelmesi ise, ailede sevinçle karşılandı.

Öte yandan, Satar'ın küçük kızı Bedriye Kalaş (62), bazı televizyon kanallarında babasının öldüğüne dair çıkan haberlere tepki göstererek, "Bazı kanallarda babamın vefatıyla ilgili haberler çıkmış. Bu doğru değildir, buna çok üzüldük. Yarın da Başbakanımız ziyaret edecek, heyecan ve mutlulukla bekliyoruz" dedi.
Son İstiklal gazisine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın ziyaretine geleceğini de kızları haber verdi.

Reklam
Reklam