'Son Karakol Çanakkale' Söke'de Sahnelendi

Bursa Yıldırım Kültür Merkezi Hayat Sahnesi oyuncuları, "Son Karakol Çanakkale" adlı oyunu Aydın'ın Söke ilçesinde...

Bursa Yıldırım Kültür Merkezi Hayat Sahnesi oyuncuları, "Son Karakol Çanakkale" adlı oyunu Aydın'ın Söke ilçesinde sahneledi. Araştırmacı Girişimci Eğitimciler Derneği (AGED) tarafından davet edilen oyun, öğrencilere ve yetişkinlere olmak üzere iki defa oynandı. Özel Ayşe Havva Güven Koleji salonunda sahnelenen oyun büyük beğeni topladı.

Konu hakkında açıklama yapan AGED Başkanı İsmail Soyak, "Japonlar, öğrencilerini Hiroşima ve Nagazaki'ye götürerek bir tarih bilinci oluşturuyor. 'Bu yaşananların bir daha gerçekleşmemesi için çok çalışmalıyız. En iyi teknoloji bizde olmalı.' diyerek öğrencilerini çalışmaya motive ediyorlar. Bizim de Anadolumuz'un her karış toprağında benzer mücadelelerimiz var. Biz de buraları şimdiki ve bizden sonra gelecek nesillere anlatarak, bugün yaşadığımız mutlu hayatların diyetinin o zamanlarda ödendiğini unutturmamalıyız. Geçmişinden ders almayan toplumlar, aynı akıbete uğramaktan kurtulamaz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: