"Son karar Meclis'in"

ŞAM (İHA) - Türkiye Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanlığının YÖK ile ilgili yaptığı açıklamaları, resmi davet üzerine gittiği Suriye'de değerlendirdi.
Suriye temasları sırasında konu ile ilgili sorulara muhatap olan Adalet Bakanı Çiçek, hadisenin kendileri açısından kapandığını belirterek, "Biz söylenecekleri söyledik. Konu kapanmıştır. Şimdi geleceğe bakalım. Son karar Meclisindir" dedi.

Konu hakkında yapılan açıklamaları Türkiye dışında bir ülkede değerlendirmeyi doğru bulmadığını söyleyen Bakan Çiçek, Türkiye'de kuvvetler ayrılığı olduğunu ve yaşananların normal bir durumu yansıttığını ifade etti. Çiçek, "Bu konular Türkiye'de konuşuldu. Yabancı bir ülkede, Türkiye ile ilgili bu işleri konuşmak doğru değil. Aslında hiç konuşmamak lazım. Bu işler bitmiştir. Söylenecekler söylenmiştir. Şimdi yapacağımız işe bakalım. Bu, Meclis'in işidir. Geçen Cuma yaptığım açıklamada da belirttim. Türkiye'de kuvvetler ayrılığı vardır. Hükümet kendi görüşünü ve kanaatini bildirmiş. Ve bu konu, Meclis'in gündemine gelmiştir. Meclis ne karar verirse, ona bakmak lazım. Ondan sonra bu tasarıyı beğenmeyenler varsa, bunun da başka mekanizmaları var. Konuyu gündemde tutmanın kimseye bir faydası yok. Türkiye; kuralları olan, kurumları olan, gelenekleri olan bir memlekettir. Herhangi bir konuda 'Benden farklı düşünüyor' diye telaşa kapılmaya gerek yok. Devletin kendi iç mekanizmaları var. Bu tür sorunlar, demokratik bir anlayış içerisinde çözülür. Bugüne kadar böyle olmuştur. Bundan sonra bir sorun çıkması için bir sebep göremiyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam