Son model araba fiyatına kuş

ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Kuş Sevenler Derneği tarafından düzenlenen '1. Kuş Şenlikleri'nde görücüye çıkan bazı kuşlara biçilen fiyatla son model araba alınabileceği belirtildi.

Adıyaman Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen 1. Kuş Şenlikleri'ne Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Kuş Sevenler Derneği Genel Başkanı Sefa Tokyürek'in yanı sıra 42 ilden yaklaşık 150 kuş sever katıldı.

Şenliklerde sergilenen yaklaşık bin adet kuşun fiyatları 1 milyon-30 milyar TL arasında değişti. İstanbul'dan şenliklere katılan Oktay Topçu, birçok özellik taşıdığını belirttiği kuşları için 10 milyar TL fiyat istediğini söyledi. Topçu, kuşları büyük bir titizlikle yetiştirdiğini ifade ederek, "Kuşlarımın gözleri beyaz, göğüsleri kabarık. Miski dişi kuşumda göz renkleri çok önemli, miski ve kürenk kuşlarının gözleri ve gagaları mutlaka beyaz olmalıdır. Miski kuşunun göğsünde kırmızılık, kanadında sıralı bir siyahlık olması gerekiyor. Kuyruklarında mutlaka beyaz olması gereken bu kuşlarımın her şeyi kusursuzdur. Daha önce Niğde'de yapılan açık artırmada bu kuşlarıma 7.5 milyar TL verilmişti ve ben şu anda 10 milyar TL fiyat istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Adıyaman Kuş Sevenler Derneği Başkanı Nizamettin Fidancı, 1. Kuş Şenlikleri'nde çeşitli illerden gelen kuş severleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirterek, "42 il düzenlemiş olduğumuz şenliklere katılmıştır. Önümüzdeki yıl 81 ilimizi buraya toplamaya çalışacağız. Genel başkanımızın yaptığı açık artırmayla kuşlarımız görücüye çıktı. Sergilenen kuşlarımızın fiyatı 1 milyon TL'den başlayarak 30 milyar TL'ye kadar çıkıyor. Bazı arkadaşlarımız kuş deyip geçmesin. Bir son model araba alabileceğiniz para karşılığında bir kuş alınıp satılıyor"dedi.