“son Osmanlı” Kur’an Kursunda

“Son Osmanlı” olarak tanınan Zafer İşleyen, Ünye’de yaz Kur’an kursunda düzenlenen etkinliğe katılarak Kur’an kursu...

“Son Osmanlı” olarak tanınan Zafer İşleyen, Ünye’de yaz Kur’an kursunda düzenlenen etkinliğe katılarak Kur’an kursu öğrencileri için marş ve ilahi okudu.

Ünye Müftülüğü ve İlim Yayma Cemiyeti işbirliği ile açılan Yaz Kur’an Kursu’na katılan öğrenciler için Merkez Kız Kur’an Kursu’nda etkinlik düzenledi. Etkinliğe İlçe Müftüsü Aydın Yığman, İlim Yayma Cemiyeti Temsilcisi Nurullah Keskin, Kur’an Kursu öğreticileri ve yaz kurslarında okuyan öğrenciler katıldı. Etkinliğe katılan “Son Osmanlı” namıyla bilinen ve Mehter Takımı Eğitmeni Zafer İşleyen, yaz Kur’an kursunda okuyan öğrenciler için mehter marşlarının yanı sıra eski ilahilerden Osmanlı usulü musikiler söyledi.

Reklam
Reklam

Program sonrası açıklamalarda bulunan ve insanları çok sevdiğini, nereye giderse oralı olduğunu dile getiren “Son Osmanlı” Zafer İşleyen, “Ben gündelik hayatta da bu görmüş olduğunuz kıyafetleri giyiyorum. İnsanlar beni böyle gördüklerinde hep yadırgıyorlar. Beni bu kıyafetle görenler tiyatrocu, köçek veya meddah gibi değişik yakıştırmalar yaparak önyargılarıyla bir kaftan giydiriyorlar. Aslında durum öyle değil. Benim asıl amacım; giyimimle, kuşamımla, duruşumla ve yaptıklarımla Osmanlı kültürünü, gelenek ve göreneklerimizi, değerlerimizi; miras bırakacağımız gençlerimize, toplumumuza, kültürümüzü anlatmak ve tanıtmak” dedi.

Günümüz gençlerinin kimliğinden, dilinden ve kültüründen giderek uzaklaştığını belirten Zafer İşleyen, “Gençlerimiz artık ‘hipap’ gibi yabancı kültüre ait müzik ve buna benzer etkinlikleri benimsemiş. Bende il il, belde belde gezerek ‘Osmanlı marşları’nın yabancı kültüre ait olan etkinliklerden daha güzel olduğuna dikkat çekerek, gençlerimize asıl kültürümüz olan Osmanlı’yı, gelenek ve göreneklerimizle gençlerimizi tanıştırıp onlara sevdirmeye çalışıyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: