Son Teknoloji Çimleme Yöntemi İlk Kez Mamak’ta

Mamak için birçok ilke imza atan Mamak Belediyesi, park ve bahçelerde yeni bir çimleme yöntemi...

Mamak için birçok ilke imza atan Mamak Belediyesi, park ve bahçelerde yeni bir çimleme yöntemi uyguluyor. Dünyada yaklaşık 50 yıldır kullanılan ancak ülkemizde yeni yeni uygulanmaya başlanan ‘Hydroseeding’ yöntemiyle çim ekimi gerçekleştiriyor. Başkent’te bulunan belediyeler arasında bir ilke imza atan Mamak Belediyesi ilk uygulamasını Demirlibahçe Ata Ortaokulu’nun bahçesinde gerçekleştirdi. Diğer çim ekim yöntemlerinden çok daha ekonomik bir yöntem olan Hydroseeding yöntemi ile çok daha hızlı bir biçimde çim ekimi gerçekleşiyor. Özellikle yamaç ekimleri için son derece uygun olan yöntemde çim tohumları ağaç liflerinden yapılan ve mulch adı verilen bir tür karışımın içerisine bırakılıyor. Karışımın içerisinde ayrıca organik gübre, çimin ihtiyaç duyduğu bütün mineraller, hızlı başlangıç gübresi ve tohumların kaymaması için organik yapıştırıcı bulunuyor. Zemine uygun çim tohumlarıyla birlikte hazırlanan karışım daha sonra tankın içerisinde basınçlı suyla birleşerek püskürtme yöntemiyle ekiliyor.

Reklam
Reklam

YÖNTEM BAŞARILI OLURSA UYGULAMA ALANI GENİŞLEYECEK

Hydroseeding yönteminin deneme aşamasında olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Sistem eğer başarılı olursa ilçemizde özellikle yamaçlarda bulunan park ve bahçelerde bu sistemi kullanacağız” dedi. Yöntemin birçok avantajı olduğunu dile getiren Park Bahçeler Müdürü Bayram Karaer; “Hydroseeding yöntemiyle gerçekleştirilen çim ekim yönteminin en önemli özelliklerinden birisi de yabani ot sorununun bulunmaması. Karışımın her aşaması uzman ziraat mühendisleri tarafından son derece kontrollü bir şekilde hazırlanıyor. Seçilen bölgeye özel olarak hazırlanan çim tohumları olduğu için istenmeyen hiçbir yabani otun tohumu karışmıyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: