Son zamanların favori ürünü: Sivilcelerin kökünü kurutuyor

Yenileyici etkisi sayesinde cildin nem dengesini koruyan maya maskesi, son zamanların en favori doğal ürünlerinden biri oldu. Hem kuru hem de yağlı ciltlerde kullanabileceğiniz bu maske, sağlıklı bir cildin vazgeçilmezi olacak.

Hem kuru hem de yağlı cilt tipine uygun olan maya maskesi, yağlı ciltlerin nem dengesini sağlıyor kuru ciltlerin ise dökülmesini durduruyor. Eğer akne sorunu yaşıyorsanız kurtarıcınız oluyor maya maskesi.

Hemen hemen herkesin dolabının bir köşesinde yaş ya da kuru şekilde maya bulunur. Hamur işlerinin vazgeçilmezi olan mayayı bu sefer oldukça farklı şekilde değerlendireceğiz. Geçmek bilmeyen sivilcelere çare, kuru ciltlere ise derman olacak kendileri.

Kuru cilde sahipseniz özellikle bu aylarda maya maskesini kullanmaya özen gösterin. Soğuk havanın da etkisiyle kuru cilt dökülmeye başlar ve cildin bazı bölgelerinde tahriş olur. Bu sorunun önüne geçmek için maya maskesi doğru bir yöntem olacaktır.

Reklam
Reklam

Maya maskesi düzenli olarak kullanıldığında kırışıklıkları azaltır. Daha genç bir görünüm kazandırır.

Egzama sorunu yaşayanlar da öncesinde doktorlarına danışıp onay aldıkları sürece maya maskesinden faydalanabilirler. Düzenli kullanıldığında egzamayı tedavi edeceği söylenir.

Sivilce ve siyah nokta oluşumunun önüne geçer.

İçinde potasyum ve folik asit barındıran maya; B1, B2, B3 ve B6 vitamini içerir. Bu vitaminler sayesinde döküntüleri önler, sivilce izlerini yok eder, dermatit ve egzama tedavisinde etkilidir, cilde pürüzsüzlük kazandırır.

Sivilceler için maya maskesi nasıl hazırlanır?

Malzemeler:

2 yemek kaşığı yaş maya
1 yemek kaşığı ılık su

Bir kase içerisinde yaş mayayı su içinde eritin. Hazırladığınız homojen karışımı sivilceli bölgelere uygulayın. Maske yüzünüzde kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın.

Cilt bakımı için bu doğal maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz. "Nasıl yapılır?" derseniz;

Malzemeler:
1 yemek kaşığı yaş maya
1 yemek kaşığı süt

Malzemelerden homojen bir karışım elde edin ve yüzünüze eşit miktarda sürün. 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Sütlü maya maskesini haftada bir kez temiz cildinize uygulayabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Kuru ciltler için ne maskesi;

Malzemeler:
Bir adet yumurta
1 adet yaş maya
1 adet E vitamini kapsülü

Tüm malzemeleri karıştırın ve temiz cildinize uygulayın. Eşit bir şekilde dağıttığınız maskeyi 15 dakikan boyunca yüzünüzde bekletin ve ardından ılık su ile durulayın. Nem maskesini haftada bir uygulamanız yeterli olacaktır.