Sonbaharda tatil için nereye gitmeli?

Sonbaharda gitmek için dünyadan 7 güzel rota...

Yaz bitmiş sayılmaz. Hala uzun tatil planları yapanlar var. Ya da tüm tatillerini yazın tüketip ekim başında Kurban Bayramı'na hazırlananlar... Tempo dergisi, sonbahar tatili için dünyadan ideal 7 destinasyonu belirledi.

İşte sonbaharda gidilebilecek en güzel yerler...


Kültür mozaiği Racastan

Hindistan kültür turlarının bir numaralı destinasyonu Racastan. Hindistan'ın en büyük eyaleti, kumulları, tapınakları, farklı etnik grupların ve inançların bir araya geldiği renkli kültürü ve herkesin kalbini kazanan sıcak insanları ile ziyaretçilerini bekliyor. Muson yağmurları büyük ölçüde azaldığı ve havalar Hindistan ölçülerinde serin sayılabileceği için gitmek isteyenlerin kaçırmaması gereken bir dönem.

Reklam
Reklam

Çöl safarisi unutamayacağınız bir deneyim yaşatabilir, romantik Udaipur şehri ise sükunet arayanlara göre. Unutmadan! Racastan eyaleti, Romanların anavatanı olarak biliniyor. İnsanların neşesine ve sıcakkanlılığına şaşmamak gerekiyor.


Akla gelmeyen Madagaskar

"Bu sonbahar nereye gitsem?" diye düşünürken, Madagaskar'ın aklınıza ilk gelen yer olmayacağı kesin. Ama iyi bir gezginseniz ve Avrupa'daki yakın rotaları çoktan tükettiyseniz, Madagaskar'ı neden listenize almayasınız? Bu egzotik cennete gitmek için sonbahar, yılın en iyi mevsimi. Kuş gözlemi yapmak için mükemmel bir dönem.

Üstelik Madagaskar lemurlarının doğum zamanı. Bu maskot gibi yavruları dünyanın başka neresinde bulabilirsiniz?


Katalan rüzgarı: Barcelona

İspanya'nın Akdeniz kıyısındaki bu muhteşem kenti çoktan görmüş olabilirsiniz. Ama Barcelona öyle bir şehir ki, tekrar tekrar gitmekten kimse pişman olmaz. Hem aşırı sıcakların yerini dingin bir ılıklığın bıraktığını düşünürsek, Barcelona sahillerinde birer yerli gibi aylaklık etmenin tam sırası olabilir.

Reklam
Reklam

Ve bir not daha: 11 Eylül, Katalanların Ulusal Günü. Barcelon'da her yıl düzenlenen Katalan yürüyüşleri, kentin renkli hayatını daha da hareketlendiriyor. Bu, Katalan milliyetçiliğinin her yanını sardığı kentin siyasi yüzünü görmeniz için bir fırsat.


Bağbozumunda Bordeaux

Tavsiyemiz özellikle ekim ayında gitmeniz. Çünkü ekim, Fransa'nın ünlü şarap bölgesi Bordeaux için bağbozumu ve şarap festivalleri zamanı. Bağ evleri, deniz mahsulleri ve Atlantik kıyıları... Büyüye kapılmamak mümkün mü?


**Şimdi Girit zamanı

**

Yaz aylarında Türkiye'ye yakın Yunan adalarını mesken tuttuk. Eğlence meraklıları da Mykonos'u hafta sonları komşu kapısı yaptı. Girit ise uzaktan bu şamataya bakıp durdu. Yaza göre nispeten sakinleşen sahilleri, cayır cayır sıcaktan uzaklaşan iklimi ile en büyük Yunan adası Girit, bu dönemde gidilebilecek en iyi yerlerden. Ulaşımı ya da Rodos üzerinden deniz yoluyla ya da Atina üzerinden uçakla sağlamanız gerekiyor.


Dünyanın ilk hali gibi: Yosemite Milli Parkı

ABD'nin batısındaki Kaliforniya eyaletinde bulunan bu dev milli parka gitmek, baş döndürücü bir doğa fotoğrafının içinde kalmak gibi. Dev kayalıklar sonsuzluğa uzanır gibi duran ağaçlar, granit kubbeler, göl ve akarsular...

Reklam
Reklam

Dünyanın ilk zamanlarına gitmek gibi. Evet, yol uzun ama unutulmayacak, sıra dışı bir tatil hayaliniz varsa özellikle ekim ayında Yosemite Milli Parkı'na gitmeyi düşünebilirsiniz. San Francisco'dan üç- üç buçuk saatlik bir otomobil yolculuğuyla parka ulaşılabiliyor.


**Münih'te dev panayır

**

20 Eylül'de başlayıp 5 Ekim'e kadar sürecek Octoberfest, Münih'i sonbahar rotaları listemize almamız için yeterli sebep. Bavyera bölgesinin gözde şehri bu dönemde biralar, panayırlar ve büyük ziyafetlerle hayatın tadını sonuna kadar çıkarıyor. Eğlenceye katılmak için neyi bekliyorsunuz?