Soner Çetin "Açıkla yoksa ben açıklayacağım"

CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Soner Çetin Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı sert bir dille eleştirdi.

Koza TV’de Nedim Soylu’nun hazırlayıp sunduğu “4. Kuvvet Programı”nın canlı yayın konuğu olan Çetin, bozulup yeniden yapılan kavşaklara dikkat çekti. Çetin, “Yıllardır Aytaç Durak’ın yanındaydın. O zaman neden akıllı dokunuşlara gerek duymadın? Bu kavşakları ihaleyle mi veriyorsun, emanet usulü mü? Her yere afişlerini, fotoğraflarını astırıyorsun. Bunlara halkın cebinden kaç lira para harcıyorsun. Kaldırımları söküp takmaya ne harcıyorsunuz? Açıkla yoksa ben açıklayacağım” dedi.

HALK SENİN YÜZÜNE MERAKLI DEĞİL

Reklam
Reklam

Zihni Aldırmaz’ın kentin dört bir yanına kendi fotoğraf ve afişlerini astırdığını söyleyen Çetin, “Hiç kimse senin yüzüne meraklı değil. Elinden gelse İller Bankası kavşağına heykelini diktirecek. Belediye otobüslerinde senin fotoğrafının ne işi var? Bu insanlar her gün senin yüzünü görmek zorunda mı? Sen belediye başkanı değil başkan vekilisin, meclis üyesisin. Bari oturduğun vekillik koltuğunun hakkını ver. Seni halk seçmedi. Fotoğraflarının altındaki vekil anlamına gelen v harfi neredeyse mercekle okunacak hale gelmiş” diye konuştu.

ÇETE BAĞLANTILI, MAFYA UZANTILI BELEDİYE

Büyükşehir Belediyesi’nde kaynakların heba edildiğini savunan Soner Çetin, “Var olanı yıkıyorsun sonra geri yapıyorsun. Bir yeri söküyorsun, sonra geri takıyorsun. Peki ne harcıyorsun? Bu işleri kimlere yaptırıyorsun. Vekil Aldırmaz buna bir cevap verebilir mi? Halka hesap verebilir mi. Öyle bir Büyükşehir ki, çete bağlantıları, mafya uzantıları, hapisler, tahliyeler… Böyle belediyecilik mi olur? “ dedi.

Reklam
Reklam

Parti içinde bir tek küskün bırakmayacaklarını söyleyen Çetin, “Biz küskünlerin de taleplerin karşılayacağız. Her şeye rağmen kırgınlık olursa bunun da önüne geçeriz. Biz, bir tek küskün bırakmadan yola devam edeceğiz” dedi.

KİM NEDEN KÜSECEK?

Programda Nedim Soylu’nun, “Adaylığınız açıklandığında kırgınlıklar olur mu, size itiraz edenler olacak mı?” sorusunu yanıtlayan Çetin, “Bize kimin itirazı olacak, kim küsecek, niye küsecek? Soner Çetin’in partiye bağlılığı, partili kimliği tartışma konusu olabilir mi? Biz bedel de ödedik. Soner Çetin’in adaylığı açıklanırsa kim neden küsecek?” diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK’nın Adana’yı çok yakından izlediğini, en iyi kararı vereceklerine inandığını söyleyen Çetin, “Halkta karşılığı olanlar ortaya çıkacak. Sahte kamuoyu yoklamalarıyla, parayla, taraf tutarak aday belirlenmeyecek. Genel merkezimizin bu noktada en iyi kararı vereceğine yürekten inanıyoruz” dedi.

İlçe belediye başkan adaylarına da başarı dileğinde bulunan Çetin, hiç kimseye yakınlığı ya da uzaklığı olmadığına dikkat çekti. Çetin, “Arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerlidir. Biz herkese eşit mesafedeyiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

ADANA’YA BORCUM VAR

Yüreğir ovasının öz evladı olduğunu ve bununla gurur duyduğunu anlatan Çetin, şöyle devam etti:

“Bu kentte doğdum, bu kentte okudum, bu kentte ekmek yedim. Atalarım da bu kentte doğdu, büyüdü, ekmek yedi. Adana’ya borcumuz var. Biz, borcumuzu ödemek için yola çıktık. Biz iyi niyetle yola çıktık. Kesinlikle de başaracağız. Varoşlardan da çok oy alacağız. Biz ilçelerden de çok ciddi oy alcağız. Karaisalı’da halk bizi bağrına bastı. Biz her yerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Örgütümüzle birlikte Karaisalı’yı ziyaret edeceğiz. Her yerde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tufanbeyli’den, Feke’den, Saimbeyli’den damla damla akıp Adana’da sel olacağız.”

İHRAÇ ADAY ÇIKMAZ

“Partili olmayan biri aday yapılır mı” sorusunu yanıtlayan Çetin, şöyle devam etti:

“Böyle bir şey mümkün değildir. CHP’li olmayan, partinin kapısından geçmeyen biri aday olsa ne olacak? Buna ihtimal vermiyorum. İlçelerde bile bu mümkün değil. Potansiyeli olan adaylarımız var. İhraç aday çıkmaz” dedi.

İzleyici mesajlarında ise ağırlıklı olarak “Soner Çetin’ aday olarak görmek istiyoruz” denildi.

Reklam
Reklam

İzleyicilerin önseçim olup olmayacağı sorularını yanıtlayan Çetin, her zaman önseçimden yana olduğunu belirterek, “Ben hep önseçimi savundum ama yapılmayacağı kesin. Bu noktada en azından belediye meclis üyeleri ön seçimle belirlenmeli” diye konuştu.

En ücra köylerde bile çalışma yapmaları gerektiğinin altını çizen Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün siyasi partilerde, ‘gidilmedik ev sıkılmadık el bırakmayacağız’ denir. Aday adayları Ankara’da lobi çalışması yaparken oy verecek vatandaş ise Adana’dadır. Sonra seçime 2 ay kala aday açıklanır.

Bir aday 2 ayda sağlam bir altyapıyı nasıl oluşturacak. Bu nedenle adaylar erken yola çıkmalı.

Biz, her ilçeye gideceğiz. Örneğin Tufanbeyli’nin en ücra köşesine de gideceğiz. Orada 3-5 oy var demeyeceğiz. Bir kişi de gideceğiz.

Çok çalışmamız gerekiyor. Varoşları, kırsalı kaybettik ama yeniden kazanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz oy alamadığımız yerlere gidiyor, her yerde CHP’yi anlatıyoruz. İçinde CHP olan, içinde halk olan, içinde adımız olan bir dergiyle 400 bin eve girdik. 1 milyon broşür dağıttık, kentin her yerine gittik. Tüm evlere CHP bayrağı giriyor.

Reklam
Reklam

Biz bu seçimi alırız. Her kesimin desteğini alırız. Ben sadece büyük şehri almak iddiasında değilim. Tüm merkez ilçeleri alacağız. “

SAYIN VALİ GÜZELEVLERİ GÖR

Yüreğir ilçesinde Güzelevler mahallesine gittiğini, burada vatandaşların elektriksiz yaşadığını bildiren Çetin, burada yaşanan rezaleti şöyle anlattı:

“Adana’nın öncelikli sorunu elektrik desek olur mu? Oysa Güzelevler’de yaşayanların en büyük ve öncelikli sorunu bu. ASKİ su bağlamış ama kaçak muamelesi yaparak bağlamış. Buradaki yoksullar yüzde 50 fazla su parası ödüyor. Esnaf perişan, vatandaş perişan, çocuklar perişan. Sokakları pislik ve içler acısı. Sayın Vali bunları gör ve elektriklerin bağlanması için lütfen gerekeni yapın. Burada yaşanlar bir yaz boyunca oruç tuttular, elektriksiz kaldılar, soğuk su bile içemediler. Burası üçüncü dünya ülkesi değil, burası Etiyopya değil. Bu insanlar gelip bizden yardım istedi.

Halk meclisleri olsa, sosyal belediyecilik olsa bu insanlar bize gelmezdi. Bu rezaleti, bu ayıbı ortadan kaldırın.”

Reklam
Reklam

Adana’daki kentsel dönüşüm uygulamalarını da eleştiren Çetin, TOKİ’nin tüccar mantığıyla davranmasının yanlış olduğunu söyledi.

Bir artı değer yaratacaklarını ve belediyeye büyük bir kaynak yaratacaklarını söyleyen Çetin, “Bu projemizi açıkladığımızda yer yerinden oynayacak” diye konuştu.

Nedim Soylu’nun “2009 yerel seçimlerinde acı bir deneyim yaşadınız. Adaylığınız açıklandı ama daha sonra siz adaylıktan çektirildiniz. Başkası olsa çeker giderdi” sözlerine Soner Çetin, “Ben başkası değil, Soner Çetin’im. Benim için partim çok önemli. Ben CHP’nin kuruluşunda emeği olan bir ailedenim” diye konuştu.

Çetin, programda projelerin de anlatmak istedi fakat zaman sorunu çıktı. Bunun üzerine Soylu’dan ayrı bir programda projelerini anlatma sözü aldı.

Soru üzerine ailesinden büyük destek gördüğünü söyleyen Çetin, “Onların bu desteği olmasa bu kadar koşamazdım” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz