Soner Yalçın: “gazeteciliğe Devam Edeceğim”

Oda TV davasında 682 gündür tutuklu yargılanan gazeteci Soner Yalçın, tahliye olduktan sonra özgürlüğün ilk...

Oda TV davasında 682 gündür tutuklu yargılanan gazeteci Soner Yalçın, tahliye olduktan sonra özgürlüğün ilk saatlerini Beyoğlu’ndaki bir restaurantta dostları ile birlikte geçirdi. Yalçın, “Bundan sonra da gazeteciliğe devam edeceğiz. Bizi içeri atanlar, kalemimizi eğeceğimizi, kalemimizi kıracağımızı düşünebilirler. 26 yıllık gazeteciyim. Bundan sonra da gazeteciliğe devam edeceğiz” dedi.

Dün Silivri Cezaevi’nden tahliye olduktan sonra Asmalı Mescit’deki bir restorana giren Yalçın’a, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli milletvekili İlhan Cihaner, gazeteci Hakan Aygün, Ertuğrul Mavioğlu, Tuğçe Tatari ve Yalçın Bayer’in yan sıra çok sayıda aile çevresi ve dostları eşlik etti. Mekandan yaklaşık 5 saat sonra çıkan Yalçın, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yalçın, “Arkadaşlar, bütün söyleyeceklerimi cezaevi çıkışında söyledim. Burada artık bir şey söylemek istemiyorum. Bütün dostlarım, bütün arkadaşlarım buradaydı. Onlarla sohbet ettik. Cezaevine ilişkin sorular sordular. O konuda konuştuk. Bundan sonra da gazeteciliğe devam edeceğiz. Bizi içeri atanlar kalemimizi eğeceğimizi, kalemimizi kıracağımızı düşünebilirler. 26 yıllık gazeteciyim. Bundan sonra da gazeteciliğe devam edeceğiz” dedi. Hayatının sonuna kadar gazetecilik yapmakta kararlı olduğunu vurgulayan Yalçın, gazeteciliğe ve kitap yazmaya deva edeceğini kaydetti. Yalçın, “Benim için değişen bir şey yok. Hayat devam ediyor. Gerçek ne ise, hakikat ne ise biz orada olacağız. Kim acı çekiyorsa, biz acı çekenin yanında olacağız. Gerçeği sadece halk ister. Dün nasıl halkın yanında gazetecilik yapıyorsam, aynı şekilde devam edeceğim. Hayatımda değişen bir şey yok” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yemeğe katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli milletvekili İlhan Cihaner ise “Normal bir akşam yemeği yedik. Abartılacak bir durum yok. Sizin ilginizi çekecek herhangi bir durum yok. Siz de biliyorsunuz. Bir arkadaşımız özgürlüğüne kavuştu. Onunla bir akşam yemeği yedik.Başka söyleyecek bir şey yok.” Dedi.

Yemeğe katılan ve çıkışta habercilerin sorularını cevaplandıran gazeteci Yalçın Bayer ise, “Orda ne gördüysem Soner’i aynı şekilde gördüm. Morali çok yüksek, stresli değil. 100-150 kişilik bir arkadaş grubu vardı burada. Ne kadar sevildiğini, ne kadar becerikli bir gazeteci olduğunu buradaki dost çevresinden de gördüm. Aile çevresi de var, meslekten de var. Kalabalık bir dost grubuydu. Gazeteciliğin dışında hiçbir şey konuşulmadı. Türkiye yarın güzel günlere gebe. Türkiye iyi yola girmesi lazım. Hukuk nizamı doğru yola sokulması lazım. Hayırlı olsun. Türkiye’de bu olayla belli bir adım atılacak; yılbaşından sonra da hayırlı unsurları göreceğiz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz