Sonera'nın Turkcell ilgisi

Çukurova Holding, Turkcell Holding'de bulunan hisseleri için Sonera Holding B.V.'nin 3.1 milyar dolar teklifte bulunduğunu, teklifin uygun görülerek görüşmelere başlanacağını bildirdi. Çukurova Holding'den İMKB'ye yapılan açıklamada, şirketin Turkcell İleşitim Hizmetleri'nin yüzde 51'ine sahip olan Turkcell Holding'de doğrudan veya dolaylı olarak sahip olduğu ve Turkcell Holding sermayesinin yaklaşık yüzde 52'sini temsil eden B grubu hisselerinin tamamının Sonera Holding'e 3 milyar 103 milyon 761 bin 647 dolar bedelle satılmasına ilişkin olarak gelen teklifin uygun bulunduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada,"İşlem ileilgili nihai hisse devir sözleşmesi üzerinde görüşmelerde bulunulmasına karar verilmiştir." denildi. Açıklamada şöyle devam edildi:

"Sözkonusu işlem, nihai sözlesmelerin tamamlanması, hukuki incelemelerin tatmin edici sekilde sonuçlanması ve Sonera Holding B.V.'ye Turkcell Holding A.Ş. ve Turkcell İletisim Hizmetleri A.Ş. hisseleri için çağrıda bulunma yükümlülüğünden muafiyet tanınması da dahil olmak üzere gerekli tüm resmi izinlerin alınması şartına tabidir. Sözkonusu işlem gerçeklestiği takdirde, Çukurova Grubu şirketlerinin doğrudan veya dolaylı şekilde Turkcell İletisim Hizmetleri A.Ş.'de sahip oldugu pay yaklaşık yüzde 13.5 oranıa inecektir."