Sönmez: "sıradan Değil Sıra Dışı Olabilmek İçin Hayal Kurun"

Erzurum Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selami Sönmez, "Sıradan değil...

Erzurum Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selami Sönmez, "Sıradan değil sıra dışı olabilmek için hayal kurmalı ve bu hayallerinize kilitlenmelisiniz" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Sönmez, Adana Müftülüğü'nce düzenlenen "Hayallerin Gücü" konulu konferansta, amaçların ötesinde bir hayalin olması gerektiğini belirterek, küçük kafaların arzuları, büyük kafaların hedefleri, liderlerin idealleri, dahilerin de hayalleri olduğunu ifade etti.

"Hayallerinizden korkmayın, bazı hayaller değerlidir ki o yolda mağlup olmak bile zafer sayılır!" diyen Sönmez, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Her insanda çiçek açmayı bekleyen tohum var. Lütfen yalvarıyorum. Kendin için ülken için bölgen için insanlık için bir hayaliniz olsun. Kendini hayaline ada. Kendinizi hayallerinize kilitleyin, uzun uzun yürüyüşler yapın, hayaliniz üzerinden defalarca geçin. Hayalinizi kemikleştirin sizi alsın götürsün. Hayaliniz üzerinde bir kuluçkaya yatın, onu olgunlaştırın."

Hayal olmadan gerçek olamayacağını ifade eden Sönmez, “Sıradan değil sıra dışı olabilmek için hayal kurmalı ve bu hayallerinize kilitlenmelisiniz. Hayalin katili korkudur. Hayalini kur, sonra Allahtan yardım dile” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: